Noormaadlejad võistlesid sõpruslinnas Tamperes

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu noored maadlejad Soomes Tamperes Taisto Kangasniemeni mälestusvõistlustel.
Tartu noored maadlejad Soomes Tamperes Taisto Kangasniemeni mälestusvõistlustel. Foto: Erakogu

Tartu sõpruslinnas Tamperes peeti Taisto Kangasniemeni mälestusvõistlusi Kreeka-Rooma maadluses, kus tartlased olid esindatud kuue maadlejaga.

Tartu Kalev-Englase meeskonnale on see võistlusreis ligi kahekümneaastase traditsiooniga, ütles maadlustreener Kristjan Press. Ka sel korral õnnestus saada häid kogemusi ning kõrgeid kohti.

Kõige kergem noormees võistkonnas oli Karlis Ander All, kes võitis kõik oma neli vastest ilusate heidetega ja võttis kindla esikoha kehakaalus kuni 32 kg. Kehakaalus kuni 38 kg ei õnnestunud seekord Kristo Keerol medaliväärilist sooritust teha, kuigi kohati näitas tartlane päris ilusaid võtteid, rääkis treener.

Kehakaalus kuni 42 kg maadelnud Georg Kristerson loovutas avamatšis vastasele küll mõne punkti, kuid võitis samuti neli vastast ülekaalukalt. Ühtlasi tunnistasid Soome maadlustreenerid Kristersoni parimaks maadlejaks, kuna tema kaalus olnud poisid olid Soomes juba paljudel turniiridel auhinnalisi kohti saavutanud.

Kehakaalus kuni 49 kg maadelnud Tambet Palgi võitis raske esimese matši järel järgmised matšid kindlalt, kuid finaalis tuli suhteliselt alguses väike viga ja kaotus. Seega igati tubli teine koht, leidis Press.

Kuni 55 kg kehakaalus maadelnud Robin Samarüütel saavutas korraliku maadlusega neljanda koha.

Võistluste ilusaima heite tegi noorte raskekaalus maadelnud Robin Krivmen. Heide oli nii kõrge kaarega, et publik saalis lausa ahhetas, kirjeldas Press. Tasavägise matši Krivmen küll kaotas, kuid treeneri hinnangul oli see tema senise karjääri parim matš ja ka vastase treener tuli peale mõõduvõttu eraldi kiidusõnu jagama.

13. veebruaril peeti Valgas Eesti õpilaste meistrivõistlused Kreeka-Rooma maadluses. Tartumaa sportlastest võitis kuldmedali Markos Tadolder (MK Jaan), hõbemedali vääriline oli Ott Heliste (TÜ ASK). Pronksmedali võitisid Reno-Rene Padar (MK Jaan), Robin-Johannes Padar (MK Jaan), Karl-Eerik Karoles (Tartu K Englas).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles