Noor tartlane pakkus soomlastele suurüllatuse (2)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tamme gümnaasiumi 10. klassis õppiv Carl Kinnunen (paremal) alistas Salo turniiri finaalis Soome boolingukuulsuse Pasi Uotila (vasakul).
Tartu Tamme gümnaasiumi 10. klassis õppiv Carl Kinnunen (paremal) alistas Salo turniiri finaalis Soome boolingukuulsuse Pasi Uotila (vasakul). Foto: Jarmo Laakso

Läinud nädalal vaatas Soome ajalehtede spordikülgedelt vastu siiras hämmeldus – kõigest 16-aastane Eesti noormees võitis boolingu suurturniiril kõiki kohalikke ässasid.

Kui Eestis peetakse boolingut rohkem õllejoomise kõrvale sobivaks meelelahutuseks, siis Soomes on see väga populaarne spordiala, rääkis Tartu Tamme gümnaasiumi 10. klassis õppiva Carl Kinnuneni isa Hannu Kinnunen. «Kui oled seal tipus, võid mängida kõikjal maailmas,» ütles ta.

Sai viske paika

Seega oli Carl Kinnuneni Soome suuruselt kolmanda boolinguturniiri, Salo lahtiste võistluste võit vaieldamatult tähelepanuväärne saavutus. Soomes teavad peaaegu kõik suurematest turniiridest ja nende tulemustest, rääkis Hannu Kinnunen.

Vastne võidumees Carl Kinnunen rääkis, et turniiril lõi kaasa 160 sportlast, neist kuus Eestist. Võidu tõi talle enda arvates see, et viimasel hetkel suutis ta parandada visketehnikat. «Viimastel võistlustel oli tehnikas väike aps sees. Nüüd sai see ära parandatud ja vise on praegu väga hea,» tõdes Carl Kinnunen.

Selle tunnistuseks võib pidada turniiri eelringe, kus ta viskas mitmel korral järjest viis kuni kaheksa strike’i (strike – kümme kurikat ühe viskega).

Finaalis oli vastaseks Soome boolingu absoluutne tipp Pasi Uotila, kes on tulnud maailmameistriks kõigis boolingu mänguliikides. Üllatuslikult ei olnud ka Uotilast Kinnusele vastast. Finaalvoorud lõppesid punktidega 758:714 tartlase kasuks.

«See oli suur vedamine,» hindas isa Hannu Kinnunen. Tema sõnul võitis noor mängija hea esitusega ka publiku poolehoiu ning kohalike kuulsuste asemel elati häälekalt kaasa hoopis talle.

Uued võistlused tulekul

Auhinnaks saadud 2600 eurot kuluvad varustuse parandamisele ja reisimisele. Nimelt ootavad suurematest võistlustest ees kuu aja pärast peetav juunioride Euroopa meistrivõistlused Islandil ja suvised noorte maailmameistrivõistlused USAs.

Väiksemaid võistlusi peetakse ka Eestis paar korda kuus. Neist suurimad on Pärnu Open ja Eesti lahtised meistrivõistlused Tallinnas. Eesti meesteturniire pole Kinnunenil veel võita õnnestunud.

Võistlusteks tuleb kõvasti treenida. Kolm-neli korda nädalas harjutab Kinnunen Tartus Sõbra keskuse ja Põlva Edu keskuse radadel. Tõsisemaid boolingutreeninguid alustas noormees alles 2012. aasta sügisel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles