Piltuudis: suursaadik kinkis erilistele lastele aula

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna avati pidulikult Tartu Herbert Masingu Kooli aula ja noortekeskus.
Pildil peab kõnet USA suursaadik Eestis Michael C. Polt.
Täna avati pidulikult Tartu Herbert Masingu Kooli aula ja noortekeskus. Pildil peab kõnet USA suursaadik Eestis Michael C. Polt. Foto: Margus Ansu

Täna avas USA suursaadik Eestis Michael C. Polt Tartu Herbert Masingu koolis vastvalminud aula ning värskema ilme saanud noortekeskuse. Remonttöid toetas Ameerika Ühendriikide Euroopa Väekoondis kokku 375 427 USA dollariga ehk ligi 4,4 miljoni krooniga.


Külalisi võttis keskpäeval vastu veel remondilõhnaline kolmandale korrusele rajatud aula. Külalistest ehk suurematki rõõmu tundsid lapsed ning kooli personal, sest majas puudus varem pidulik ruum.

Valgusküllase saali põrandat katab korralik parkett. Ühes nurgaseinas säilitati ka vana maja sein, et meenutada selle hoone tähtsust, kus asub Herbert Masingu kool.

Nimelt sõlmiti samas majas 90 aastat tagasi Tartu rahuleping, millega Eesti sai iseseisvaks riigiks. Maja ajaloolist tähtsust rõhutas oma kõnes ka ühendriikide suursaadik.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas leidis, et Eesti ja USA suhted on väga head ning üks näide sellest on asjaolu, et lapsed saavad õppida nüüd veelgi ilusamas koolimajas. Tartu linnapea Urmas Kruuse lisas omalt poolt, et maailmas võib küll olla palju raha, kuid vaid vähesed suudavad anda sellele tõelise väärtuse.

Tartu Herbert Masingu Kool asutati 1992. aastal terviseprobleemidega laste õpetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles