Ülenurme pälvis aasta puitmajasõbra tiitli

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaja kinnisvaraarenduse juhataja Indrek Rehme kiidab puitmajasõbra tiitli pälvinud Ülenurme valda kui usaldusväärset ja korrektset partnerit.
Kodumaja kinnisvaraarenduse juhataja Indrek Rehme kiidab puitmajasõbra tiitli pälvinud Ülenurme valda kui usaldusväärset ja korrektset partnerit. Foto: Margus Ansu

Puitmajaliit valis aasta puitmajasõbraks Ülenurme valla, kus omavalitsuse suurust arvestades kerkib kõige enam puust maju. Eelmisel aastal ehitusloa saanud puitmajade hulgalt edestavad Ülenurmet vaid Rae vald ja Tallinn.

Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev märkis tiitlit kommenteerides, et see tuli neile meeldiva üllatusena.

Ülenurme andis mullu 42 puitmaja ehitusloa, Tallinn ja Rae vald edestasid neid selles arvestuses vaid nelja majaga.

Asjaajamine sujub

Ülenurmel on puitehitiste püstitamise suuremalt ette võtnud Kodumaja ja Ritsu AS. Mõlemad ettevõtted kiidavad valla korrektsust ning asjaajamise sujuvust. «Ülenurmel valitseb puitu aktsepteeriv suhtumine. Otseselt seda mõnele teisele materjalile ei eelistata, aga automaatselt ei ole puit ka nii-öelda alaväärsem materjal, mida paraku Eestis veel mõnel pool võib kohata,» märkis Ritsu tegevjuht Elari Kivisoo. «Õige tunnustus õigele omavalitsusele,» lisas ta.

Mullu Eesti aasta ettevõtteks nimetatud Kodumajal on Ülenurmel valmimas kaheksa korterelamuga Päevalille arendusala. Möödunud aastal väljastati neile veel kolme kortermaja ehitusload, tulevikus peaks neis valmima kokku 60 korterit enam kui 4000 ruutmeetri elupinnaga.

«Oleme Ülenurmel end alati teretulnult tundnud. Esimesed arendused tegime seal juba 2003. aastal ning alati oleme saanud asjad konstruktiivselt lahendatud,» tunnustas Kodumaja kinnisvaraarenduse juhataja Indrek Rehme Ülenurme valda.

Puit on soe ja mõnus

Miks peaks aga endale elamist otsiv kodanik pöörama pilgu just puitehitise poole? Nii Rehme kui Kivisoo rõhutavad puitmajade suurepärast sisekliimat ja energiatõhusust.

«Puit on minu hinnangul kõige parem ehitusmaterjal üldse, ta on soe, ta on meeldiv. Kui me räägime näiteks kivimajadest, siis ma tahaks näha seda meest, kes tänapäeval endale maakividest maja ehitab – lõpuks on need kivimajadeks nimetatavad ehitised ikkagi tsemendivahust. Puit on palju tugevam, vastupidavam ja parem,» kinnitas Eesti puitmajaliidu juhatusse kuuluv Elari Kivisoo.

Puitmajatootjaid koondav Eesti puitmajaliit annab aunimetust «Eesti puitmaja sõber» välja kuuendat korda. Tiitli saab isik või institutsioon, kelle teened ja tegevus on märkimisväärselt mõjutanud puitehituse sektori arengut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles