Jõgevamaa valis aasta tegusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil mullu novembris valmis saanud Puurmani pais ja kalapääs, mis valiti Jõgevamaa 2015. aasta keskkonnateoks.
Pildil mullu novembris valmis saanud Puurmani pais ja kalapääs, mis valiti Jõgevamaa 2015. aasta keskkonnateoks. Foto: Kristjan Teedema

Läinud aasta õnnestunumad ettevõtmised Jõgevamaal on hooldusasutus Põltsamaa kodu ja Puurmani kalapääs, otsustas maavanem Viktor Svjatõševi juhtimisel tegutsev komisjon.

Mitmete kandidaatide hulgast valiti lõpuks Jõgevamaa aasta teoks hooldusasutuse Põltsamaa kodu rajamine Põltsamaa linna, mille ehitas valmis Lõuna-Eesti hooldekeskus. Seal on elamisvõimalused 150 eakale inimesele. Lõuna Eesti hooldekeskuse juhatuse liikme Vambola Sipelgase sõnul on huvi hooldekodusse elama asuda jätkuvalt suur. Nüüdisaegses hoones on kättesaadav meditsiiniteenus, tegeleda saab nii kultuuriliste kui ka jõukohaste harrastustega.

Parimaks keskkonnateoks valiti Puurmani kalapääs, mis on esimene kalatrepp Pedja jõe kesk- ja alamjooksul. Keskkonnainvesteeringute keskuselt 800 000 eurot toetust saanud projekti käigus tehti korda Puurmani pais Pedja jõel ja ehitati siirdekalade jaoks vajalik kalatrepp. Samuti paigaldati automaatjuhtimisega varjad ja jäätõke.

Paisutusega Pedja jõel Puurmanis tegeleti juba krahvi ajal, kinnitas Puurmani abivallavanem Arvo Pennonen, kes oli kalapääsu rajamisel omavalituse poolseks eestvedajaks. Mõlemal pool paisjärve asub Puurmani mõisa park, mis koos paisjärve ning sellel asuva saarikuga moodustavad miljööväärtusliku ala, leidis ta. Ühtlasi avaldas abivallavanem arvamust, et kindlasti uudistavad kalapääsu ka äsja renoveeritud Puurmani rahvamaja külastajad.

Jõgevamaa aasta ehitiseks kuulutati Jõgevale Aia tänavale rajatud kaitseliidu Jõgeva maleva uus hoone, kus on pinda 2500 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles