Tartu volikogu kehtestas Lina haigakompleksi planeeringu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lina tänav.
Lina tänav. Foto: Margus Ansu

Aastaid kestnud arutelud Lina tänava ajaloolise nakkushaiglakompleksi saatuse üle on jõudnud lõpule, sest volikogu otsustas täna piirkonna detailplaneeringu kehtestada.

Planeeringuga jagatakse ala seitsmeks krundiks. Ajaloolise haiglakompleksi ala Lina tänava ja peahoone vahel tuleb säilitada tervikuna. Olemasolevate hoonete terviklik arhitektuurne lahendus tuleb säilitada arvestades olemasolevat ehituskehandit, ajastule iseloomulike konstruktsioone, materjale ja detaile.

Vältimaks säilitatavate majade lagunemisohtu, on planeeringualal seotud uute hoonte rajamine vanade hoonete taastamisega. 

Aleksandri tänava äärde on ette nähtud uute hoonete püstitamine, mis jälgivad Aleksandri tänava väljakujunenud ehitusjoont ja ehitusmahtusid. Lubatud on kaks korrust ja katusekorrus.

Lina tänavast äärelinna suunas on kavandatud olemasolevate hoonete asemele uute hoonete ehitamine. Seejuures kaks kuni viiekorruselist hoonet, mis lähtuvad Turu tänava hoonestuse mahtudest.

Planeeringualale on ette nähtud ka lasteaia rajamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles