Energiapommi võimlejad jõudsid juubelini

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemine on äge, teavad Rütmika võimlemisklubi lapsed, kes esmaspäevasel peoõhtul esitavad koos Gerli Padariga kava «Lotte ja hoolivus».
Võimlemine on äge, teavad Rütmika võimlemisklubi lapsed, kes esmaspäevasel peoõhtul esitavad koos Gerli Padariga kava «Lotte ja hoolivus». Foto: Sille Annuk

«Olin 20 aastat töötanud iluvõimlemistreenerina ja näinud igal aastal, et paljud tüdrukud, kes soovisid võimelda, ei pääsenud spordikooli, sest olid plaanid ja katsed,» ütleb VK Rütmika juht Sirje Eomõis põhjuse, miks ta võimlemisklubi asutas.


Nüüd on see klubi saanud 20-aastaseks ja peab esmaspäeval Vanemuises oma ümmargust sünnipäeva.

Eomõisa loodud Rütmika oli teine võimlemisklubi, mis taasiseseisvunud Eestis loodi. Tallinna Piruett jõudis pool aastat ette. «Huvitav, kust ma selle peale küll tulin, aga kogu aeg oli selline tahtmine,» meenutab Eomõis klubi loomist ja leiab, et teine põhjus peale rakenduseta tüdrukute olid naisterühmad.

«Naisterühmi polnud kuskile panna – spordikooli neid ju ei võetud, tegime mustalt kogu aeg,» kirjeldab ta. On naisi, kes on klubis kaasa löönud ja esinemas käinud kõik need 20 aastat. «Käisime nendega Portugalis Golden Age’i festivalil,» kiidab Eomõis.

Energiapomm

«Niisugust energiapommi nagu Sirje annab otsida,» iseloomustab klubi juhti Katri Toomsalu – juhendaja, keda Eomõis peab oma parimaks treeneriks. «Eeskuju kõigile noortele treeneritele,» lisab Toomsalu, «armastab väga võimlemist, teeb oma asja südamest. Üliinimene.»

Tartu klubidest on võimlemismaailmas siiski rohkem tuntud klubi Janika, ent tänu Eomõisa visadusele on edukalt edenenud ka Rütmika.

Hoolimata sellest, et 20-aastasel klubil pole siiani õiget kodu. Kabinet on küll Turu tänava spordihoones, seal saalis ka kolm korda nädalas harjutatakse. Lisaks töötavad rühmad Masingu ja Raatuse koolis, Tamme gümnaasiumis, võimlemiskoolis Diiva ja mujalgi.

«Lapsi, kes trennis käia tahaks, on küll, aga nad tuleb ju kõik kuskile panna,» ütleb klubi väsimatu juht.

Praegu tegutseb Rütmikas üle 410 võimleja (alustati 78-ga) ja enamiku tegutsemisajast on rõhku pandud rühmvõimlemisele. Iluvõimlemine tuli Rütmika kavva alles viis aastat tagasi. Ilu- ja rühmvõimlemise kõrval on hinnas ka vesivõimlemine ja jooga.

Võimlemine on äge

Peale harjumuspärase õrnema soo löövad Rütmikas kaasa ka mehed ja poisid, legendaarne on nende Can-Can Grupp. Viimase liikmed on küll juba üle Eesti laiali, ent mehed leidsid aega taas harjutada, et klubi sünnipäevapeol esineda. Ja seda koos oma lastega.

Esmaspäeval tähistab Rütmika Vanemuises oma sünnipäeva kahe kontserdiga. Päevasel kontserdil esinevad peamiselt väiksemad võimlejad, õhtune annab välja juba staaride paraadi mõõdu. Kaasa löövad viiekordsed rühmvõimlemise maailmameistrid, rühmad Dynamot ja Deltat Soomest, Gerli Padar, kellega koos Rütmika lapsed esitavad kava «Lotte ja hoolivus», tšelloansambel C-Jam ja teised.

«Meile meeldib! Võimlemine on äge!» hüüavad pidustusteks kava lihvima ruttavad lapsed ajakirjanikule järele. 

VK Rütmika

• Loodi 1990. aastal.

• Kõik 20 aastat on klubi eestvedajaks olnud Sirje Eomõis.

• Klubis on üle 400 liikme ja 15 kvalifitseeritud treenerit.

• Rütmika meistriklass kuulutati tänavu parimaks Tartu võistkonnaks (tuli Eesti meistriks ja karikavõitjaks, MMil saavutati 7. ja MK-l 4. koht).

• Tänavuse Gymnafesti neljakordne laureaat.

• Rütmika tähistab sünnipäeva esmaspäeval Vanemuise suures majas kahe kontserdiga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles