Mehaanikafirma koondub Tartusse (1)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puiestee tänava alguses tegutsevas Hanza Mechanics Tartu ettevõttes töötab praegu üle 400 inimese. Lähikuudel on plaan Tartusse tuua ka Aruküla tehase tootmine ning siis kasvab töötajate arv veelgi.
Puiestee tänava alguses tegutsevas Hanza Mechanics Tartu ettevõttes töötab praegu üle 400 inimese. Lähikuudel on plaan Tartusse tuua ka Aruküla tehase tootmine ning siis kasvab töötajate arv veelgi. Foto: Margus Ansu

Rootsi metalli- ja mehaanikaettevõte Hanza Group sulgeb mai lõpus oma Aruküla tehase ning kolib tootmise Tartusse. Firma soov on luua Emajõelinna kõrgtasemel tehnoloogiatööstus.

ASi Hanza Mechanics Tartu juhi Emöke Sogenbitsi sõnul on Aruküla tehase sulgemisel mitu põhjust, kuid eelkõige on selleks ettevõtte soov koonduda Tartusse ning muuta tootmine efektiivsemaks.

«Meil on kaks tehast, mis teevad lehtmetalli – Tartu ja Aruküla. Tehnoloogia, mida neis kasutatakse, on põhimõtteliselt sama. Ka kliendibaas osaliselt kattub. Aga me tahame Tartusse välja ehitada tervikliku tööstusklastri, see aga tähendab seda, et kahte kohta me ei investeeri. Põhimõtteliselt on selle asja nimi konsolideerimine,» selgitas Sogenbits.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles