Jääaja keskuse uuenenud näitus kutsub lumekoopasse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel näitusel leiavad avastamist nii lapsed kui ka täiskasvanud. Eile ennelõunal kiikas jääajakeskuse tegevjuht Toomas Klaarman interaktiivsesse lumekoopasse.
Uuel näitusel leiavad avastamist nii lapsed kui ka täiskasvanud. Eile ennelõunal kiikas jääajakeskuse tegevjuht Toomas Klaarman interaktiivsesse lumekoopasse. Foto: Margus Ansu

Jääajakeskuse uuendatud näitusel saab tutvuda putukate, lindude ja loomadega, keda võib talvisel ajal lumel või lume sees toimetamas näha.  Avastamisrõõmu lisab interaktiivne lumekoobas, kus mesikäpp talveund magab.

Enne interaktiivsesse lumekoopasse sisenemist võib neljas keeles lugeda, kuidas põld-uruhiir rajab lume alla käike ja ehitab rohust ja kõrtest põimitud pesa. Teada saab ka, kuidas isane lumekakk säilitab valge sulerüü kogu aasta.

Pärast tutvumist lumes elavate liikidega saavad nii pikad kui ka lühemad külastajad siseneda interaktiivsesse lumekoopasse, kus näeb, milline elu käib selle sees ja kes seal toimetavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles