Lasteaiad võtsid suusakooli hästi vastu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädalal Suusaakadeemiasse tundi tulnud Mõmmiku lasteaia koolieelikutest polnud enamik varem suuski alla saanudki. Pärast pooletunnist harjutamist mindi aga juba 
künkast alla laskma.
Läinud nädalal Suusaakadeemiasse tundi tulnud Mõmmiku lasteaia koolieelikutest polnud enamik varem suuski alla saanudki. Pärast pooletunnist harjutamist mindi aga juba künkast alla laskma. Foto: Kristjan Teedema

Jaanuari alguses laste Suusaakadeemia avanud Vahur Teppan tunneb rõõmu, et vaatamata nigelale talvele on suurem osa Tartu lasteaedadest tema pakkumise vastu võtnud ning toonud põnnid suusatamise algõpet saama.

Ehkki Suusaakadeemias osalemine maksab ka raha, on Tartu kolmekümnest lasteaiast juba üle kahekümne end treeningutesse kirja pannud. Tullakse rõõmuga ja lausa linnaliinibussiga Tähtverre kohale, märkis Teppan. Vaid mõni tund on vihma tõttu ära jäänud, kuid kunstlumest rajal on mõni nurgake alati leidunud, kus saab suusatada.

Esimene pool tundi on mängud, asted ja pöörded lausikul, kirjeldas Teppan tunni ülesehitust. Kõigest selle ajaga õpivad lapsed suuskadel liikuma nii, et nad ei pea enam mõtlema, kuidas nendega edasi saab. «Siis suusakepid kätte ja ongi minek. Oskavad!» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles