Raamatuid päästab hukust teisele ringile minek

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu majaomanike ühingu taaskasutuskeskuses (Jaamamõisa 30) leidub tarvitatud mööbli ja muu üleliigseks osutunud kraami hulgas riiuleid vanade raamatutega.
Tartu majaomanike ühingu taaskasutuskeskuses (Jaamamõisa 30) leidub tarvitatud mööbli ja muu üleliigseks osutunud kraami hulgas riiuleid vanade raamatutega. Foto: Kristjan Teedema

Leidub kodusid, kus ei ole ühtegi raamatut. Vastu-  kaaluks leidub selliseidki,  kus kirjasõna on täis riiulid  ja kapid ja lauad ning kus  raamatud on ühel hetkel  jalus ega lase elada. Kas  tõesti toppida üleliigsed  vanapaberikonteinerisse?

Leidub kirglikke raamatukogujaid. Ühe tartlasest filosoofi ja bibliofiili kohta räägitakse anekdooti, et tal on nii palju kirjavara, et ta ostis teise korteri, mis täita riiulite ja raamatutega, ja mõne aasta pärast järgmise korteri. Üleliigset köidet ta oma kollektsioonist ei ole leidnud.

Ei pea olema bibliofiil ja filosoof, et raamatuid armastada. Igast eksemplarist vaatab vastu autori või koostaja mõttetegevus ja kirjutamisele kulunud aeg, keegi on näinud vaeva kujundamise, trükkimise, müümisega. Kuidas saata sellist asja paberipurustajasse?!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles