Aukodanike nimetamine tekitab Tartus erimeelsusi (6)

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kadastik on taandunud Postimehe omanikeringist ja juhtimisest ning pühendunud raamatute kirjutamisele.
Mart Kadastik on taandunud Postimehe omanikeringist ja juhtimisest ning pühendunud raamatute kirjutamisele. Foto: Eero Vabamägi

Tartu linnavolinikud said eile kirja eurosaadik Indrek Tarandilt, kes seadis mõne nõukogude aja kirjutise pärast kahtluse alla ajakirjanik Mart Kadastiku sobivuse Tartu aukodanikuks. Sama teema on Tartu poliitikute seas juba varem kirgi kütnud.

Tarand viitab pöördumises tekstidele, mis on 1980ndate Edasis ilmunud Jaak Kalju nime all ja mis kritiseerisid toonaseid dissidente. Tarand võrdles tekste tänapäevase vihakõnega. Teiste seas oli tekstides juttu Enn Tartost, kes on Tartu aukodanik.

«Tuleks mõtelda, kas see on ikkagi õige, kui sellele ei pöörata enam tähelepanu, kes on minevikus midagi teinud, kas see mitte ei mõjuta ka tulevikku,» ütles Kadastiku aukodanikuks esitamise kohta Enn Tarto. «Need, kes auhindu jagavad, peaksid mõtlema.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles