Ideelabor julgustab noori ettevõtlusele

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ideelabori noored ajusid ragistamas. Arhiivifoto.
Ideelabori noored ajusid ragistamas. Arhiivifoto. Foto: Sille Annuk

18. veebruaril leiab Athena keskuses aset Tartu ülikooli ideelabori avaüritus «Ideede raju. 100 ideed, mis muudavad maailma,» kus mitmed uue põlvkonna ettevõtjad julgustavad noori ettevõtlusele.

TÜ ideelabori juht Maret Ahonen sõnas, et sageli on heade ideede elluäratamiseks vaja õigeid tingimusi – elulist olukorda, mõttekaaslasi, inspireerivat eeskuju või kindlat tuge ühest punktist teise liikumisel.

«Seda kõike me Tartu ülikooli ideelabori uue hooaja avaüritusel pakumegi. Soovime noortele teadvustada, et igast ideest võib välja kasvada midagi suurt ja julgustada neid heade eeskujude näitel oma ettevõtlikku vaimu toitma, sest ühel päeval võib nende ettevõtte olla see, kes oma ideega maailma vallutab,» rääkis Ahonen.

Vestlusi juhib ja suunab päeva jooksul kõnejuht Harald Lepisk, kes on ettevõtja, filmimees ning inspiratsioonikoolitaja. Päeva avavad Tartu ülikooli arendusprorektor Erik Puura ja Enn Metsar UBER Eestist. Inspireerivaid lugusid ettevõtlusega alustamisest jagavad Rainis Venta ReLaDe'st, Kei Kalrson GoWorkaBitist ning Marko Oolo investeerimisklubist/TransferWise'ist.

Arendamaks ideid, millest võivad välja kasvada potentsiaalsed ettevõtted, kohtuvad sündmusel osalevad noored juba väiksemas ringis laudkondades. Tekkinud parimaid ideid presenteeritakse õhtu lõpus suuremale auditooriumile. Ideede edasiarenduseks saab liituda ideelabori neljakuulise programmiga, kus moodustuvad meeskonnad ning praktikutest töötubade juhendajate ning mentorite toel testitakse idee teostavust.

Laua juhtideks on Tõnis Saag Sportlyzerist, Rainis Venta ReLaDe'st, Karen Kangro Burns Mooncascadeist, Helen Kokk ettevõttest YourDesignWorks, Madis Vasser Psühhobussist, Margus Siilik ettevõttest Okka style, Marko Oolo investeerimisklubist/TransferWise'ist, Alo Murutar Sprayprinterist, Aleksander Tõnisson Buildit-st, Liina Adamson-Ehte XAOSst, Kuldar Leis TÜ ideelaborist, Sensest, Maria Laanelepp Faazist ning Jaan Naaber ettevõttest Neway.

Tegemist on ühtlasi kõrg- ja kutsekoolide õppuritele suunatud eelinkubatsioonitegevuste ehk praktilise ettevõtlusõppe programmi avaüritusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles