Parem varblane peos

Heljo Pikhof
, riigikogu õiguskomisjoni esimees, Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Riigikogu kantselei

Tunduv osa üksi elavatest vanaduspensionäridest on teistest elanikerühmadest suuremas vaesuses ja vaesusriskis ning nende osa on just viimastel aastatel kõige hoogsamalt kasvanud.

Enamasti jääb üksiku vanaduspensionäri kuusissetulek 301–400 euro vahele. Sellest peab jaguma nii eluasemekuludeks kui ka esmatarbekaupadeks, nii söögiks kui ka ravimiteks, kõigeks muukski. Veereta igat veeringut näppude vahel nii hoolikalt kui tahes, aga kui tuleb ette mõni ootamatus, mille õiendamine raha nõuab, pole seda siiski kusagilt võtta.

Tegelike ja ärevas ajas ehk ülemõeldudki murede tõrvapotti tahaksin nüüd poetada tilgakese mett. Nimelt on meil kavas hakata üksi elavale vanaduspensionieas pensionärile maksma ühekordset toetust kord aastas. Seda ei saaks küll kõik üksikud pensionärid, sest ka pensione on erisuguseid ja kuhugi tuleb tõmmata piir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles