Laupäeval sai Tartu kaubamaja nullkorrus rikkamaks ühe kaubaleti võrra, kus Matsimoka perefirma pakub värskeid lihatooteid.
Matsimoka avas kaubamajas lihapoe
Matsimoka meeskonna kinnitusel on nende suurimaks sooviks uuesti ellu äratada Eesti traditsioonid lihatoodete valmistamisel ning pakkuda ja tutvustada inimestele kvaliteetseid lihatooteid, kus on kasutatud eestimaist toorainet ning säilinud on ka kõik vajalikud ja tervislikud toitained.
Lihapoes valmivad kohapeal salaamid, mille valmistamisel on lihameistrid lähtunud vanadest traditsioonidest. Näiteks kasutavad nad säilitusainete asemel purustatud küüslauku, mis on lihamassi loputatud läbi sõela punase veiniga, ning askorbiinhappe asemel kasutavad nad jõhvikaid.
Lääne-Virumaal tegutseval Matsimoka väiksel pereettevõttel valmis eelmisel aastal oma väike tootmishoone. Firma alustalaks on perekond Innol, kellel on 34 aasta pikkune suitsuliha valmistamise kogemus, mida antakse edasi juba kolmandat põlve.