Lõunakeskuse kino Mustamäe omale alla ei jää

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apollo juhatuse liige Mauri Dorbek
Apollo juhatuse liige Mauri Dorbek Foto: Mihkel Maripuu

Apollo Kino, mis möödunud nädalal avas Tallinnas Mustamäe keskuses Baltimaade moodsaima kinokeskuse, laieneb järgmise aasta kevadel ka Tartusse.

Apollo Kinol on peale Mustamäe keskuse kinosaalid Pärnus ja Tallinnas Solarise keskuses. Veel sel aastal avatakse uus kino Narvas ning järgmisel aastal Tartus Lõunakeskuse laienduses.

Apollo Kino tegevjuhi Mauri Dorbeku sõnul siselahendused veel valmivad, kuid ilmselt hakkab Lõunakeskuse kuue saaliga kobarkino mahutama 800–1000 vaatajat.

Koguperekino

Eeskujuks on võetud just Mustamäel avatud keskus ning Dorbek lubas, et kuna Tartus arvestatakse kõikide seal saadud õppetundidega, peaks see kino tulema veelgi parem. «Eks me selle aastaga ju areneme, nii et eesmärk on ikka veel parem teha,» ütles ta.

Kuigi Tartus on suuremate kinodega tegutsemas Tasku keskuse Cinamon ning Forum Cinemas haldab Ekraani kino Riia mäel, pole Mauri Dorbeki sõnul põhjust karta, et nende kobarkinno vaatajaid ei jätku, kuna tegelikult konkureeritakse meelelahutusturu pärast üldiselt.

«Mõte on panna tartlane rohkem kinos käima. Võib-olla on siin inimesi, kes on üldse ära unustanud, mis on kinoskäik. Või on inimesi, kes käivad kaks korda aastas kinos, aga võiksid käia neli korda,» arutles Dorbek.

Lõunakeskuse kino ehitatakse paljus üles koguperekinona, mis tähendab seda, et sinna  planeeritakse näiteks ka tube, kus lapsed ja pered saavad sünnipäevi või muid üritusi pidada. «Kogu-pere-lähenemine on sinna sisse kavandatud,» kinnitas Dorbek.

Konkurendid tervitavad

Forum Cinemase juhatuse liikme Kristjan Kongo sõnul Tartus kinokülastajaid jagub ning nemad uue konkurendi tulekut ei pelga.

«Möödunud aasta oli väga aktiivne kinoaasta üldiselt ning seda ka Tartus,» märkis Kongo. Ta täpsustas, et Ekraani külastati möödunud aastal ligi 110 000 korda, mida on kolmandiku võrra enam varasemast aastast, ning ta prognoosib samal tasemel vaatajaarvu ka järgmisteks aastateks.

«Tihenevast konkurentsist kinoturul võidavad aga kindlasti kõik kinosõbrad. Usun, et publikut jagub, seetõttu kaalume ka ise võimalusi lähiaastatel Lõuna-Eestis oma tegevust laiendada,» ütles Kongo.

Ka Tartu Cinamoni kinojuht Maret Vanaselja usub, et uue kino avamine kasvatab veelgi tartlaste kinohuvi. «Tervitame uue kino tulekut!» kinnitas Vanaselja ja lisas: «Kinokülastajate arv on Tartus aasta aastalt kasvanud (2015. aastal võrreldes eelneva aastaga 21%) ning inimeste kino- ja filmiarmastus teeb meile suurt rõõmu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles