Kirglikult algebrast ehk Klassika tagasitulek

, teatriteaduse magistrant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandusõppejõud Bernard Nightingale (vasakult, Karol Kuntsel) tutvustab oma ettekannet. Teda kuulavad Chloë Coverly (Marian Heinat), Hannah Jarvis (Piret Laurimaa) ja Valentine Coverly (Tanel Jonas).
Kirjandusõppejõud Bernard Nightingale (vasakult, Karol Kuntsel) tutvustab oma ettekannet. Teda kuulavad Chloë Coverly (Marian Heinat), Hannah Jarvis (Piret Laurimaa) ja Valentine Coverly (Tanel Jonas). Foto: Margus Ansu

Paari aasta eest Eesti teatris jõuliselt lahvatanud briti näitekirjaniku Tom Stoppardi buum, mis viis 2014. aasta festivalil Draama eraldi Stoppardi lavastuste kõrvalprogrammi loomiseni, ei näi veel raugevat.

Ain Mäeotsa lavastatud «Arkaadia» on selle näidendi kolmas lavaversioon Eestis ja neljas Stoppardi lavastus Vanemuises.

Paralleelselt 19. sajandi alguse ja tänapäeva Inglismaal lahtirulluv lavalugu on Stop-pardi käekirjale omaselt mõttetihe ning temaatiliselt laiahaardeline, süvenedes võrdväärselt nii matemaatilistesse probleemidesse kui maastikuarhitektuuri, säilitades seejuures teravmeelse humoorikuse ja tugeva seksuaalse pingestatuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles