Uus bussiliin kogus üle 4000 sõitja

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liin nr 28 hakkas sõitma 11. jaanuaril.
Liin nr 28 hakkas sõitma 11. jaanuaril. Foto: Sille Annuk

Ihaste silda ületav uus bussiliin 28 kogus nelja nädalaga üle nelja tuhande registreeritud sõitja, kõige rohkem sõitjaid oli neljandal nädalal.

Ihaste silda ületav uus bussiliin 28 kogus nelja nädalaga üle nelja tuhande registreeritud sõitja, kõige rohkem sõitjaid oli neljandal nädalal.

Liin alustas 11. jaanuaril, selle marsruut kulgeb Ropkast Annelinna üle Ihaste silla, buss sõidab äripäeviti ja tunnise intervalliga.

Tartu ühistranspordi kvaliteedijuht Veronika Kallaste ütles, et linn on võtnud selle liini suure tähelepanu alla, mis tähendab busside täitumuse jälgimist, ei ole välistatud vajaduse korral marsruudi muutmine.

«Hetkel me veel järelduste tegemisega ei kiirusta, sest tartlased vajavad uue liiniga harjumiseks aega,» ütles Kallaste.

Esimesel nädalal oli registreeritud sõitjaid 860, teisel ja kolmandal üle tuhande, neljandal 1259.

Kõige enam sõitjaid registreeris end 30 päeva e-piletiga, kokku 1030 registreerimist. Eaka tasuta pilet registreeriti 967 korral, 90 päeva e-pilet  803 korral, 30 päeva e-sooduspilet õpilasele 707 korral ja 30 päeva e-sooduspilet üliõpilasele 384 korral.

Tuvastist osteti täishinnaga üksikpilet 340 korral, sooduspilet 39 korral.

Enim sõite registreeriti Annelinna keskuse peatuses – 720, järgnesid Sepa turg 540, Sõpruse puiestee 482, Anne 423 ja Annelinna gümnaasium 384 registreerimisega. Lammi ringi peatusest algas viis registreeritud sõitu, Võru ringi ja Viadukti peatusest mõlemast 11.

Tuleb aga tähele panna, et veel saab kasutada ka vana süsteemi pileteid, nii ei ole statistika täielik.

«Aprillis jääb kehtima ainult uus, elektrooniline piletisüsteem, siis hakkame saama juba palju tõesemat informatsiooni liinide täitumuse kohta,» lausus Kallaste. «Kui kõik sõitjad kenasti oma sõidu tuvasti juures registreerivad, saab linn liinide kasutamise kohta tõese informatsiooni, millele toetudes on võimalik teha juba edasisi otsuseid.»

Kallaste julgustas inimesi andma rohkem tagasisidet uue liini marsruudi kohta, kõik ettepanekud ja kommentaarid on teretulnud.

Kas teate?

Registreeritud sõitjad liinil 28 nädalapäeviti

Esmaspäeviti kokku 758 korral

Teisipäeviti kokku 799 korral

Kolmapäeviti kokku 896 korral

Neljapäeviti kokku  888 korral

Reedeti kokku 930 korral

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles