Varjusurmas liuväli ärkas uuele elule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

«Sa oled jää liiga libedaks teinud,» hõikab Eron Järv Mati Tolmoffile, kui pildistamise tarvis korraks oma tegemiste juurest uisuplatsile libiseb.



Mati Tolmoff, SA Tartu Sport haldur, oli eile hommikul juba kella neljast väljas, et Annemõisa rajatud uisuväljakut kasta ja hooldada.

Eron Järv ja Marko Jänes, samuti haldurid, tegutsesid Tartu Postimehe saabumisel parasjagu selle nimel, et liuväljal nagu kord ja kohus muusika kõlaks.

Annemõisa 6 asuv liuväli ei ole tegelikult midagi uut. Viimati said linlased seal tritsutada kolm-neli aastat tagasi. Arvestatav väljak oli see enne Lõunakeskuse rajamist, kui Kalev-Välgu hokimeeskond umbes kümne aasta eest seal oma kodumänge pidas.

«Hiljem on ta uisuspordi jaoks ikka täitsa jõude seisnud,» nendib Tolmoff. Tänavu, kui meid juba teise korraliku talvega õnnistatud, võttis Tartu Sport ette ja taastas väljaku endises mõõdus.

Reservist raha

Linnavalitsus eraldas reservist hooajaks 50 000 krooni. Kas sellega välja tuleb, ei oska Tolmoff öelda. See sõltub juba ilmadest, kui palju plats hooldust vajab. Ainuüksi vesi, mida kulub sellise platsi tegemiseks tohutult, ei ole tänapäeval odav.  

Haldur hoiatab, et Lõunakeskuse omaga ei tasu uut liuvälja võrdlema hakata.

Jäälihvimismasinaid, nagu seal, uuele platsile välja panna ei ole. Ka poordid ehk väljakuservad ei näe esialgu kuigi ilusad välja.

Ent Tolmoff pakub kunstikooli tudengitele või teistele kunstihuvilistele võimalust võtta sihtasutusega ühendust – disainimist ootav pind on olemas, kindlasti leiduks ka kunsti nautivat publikut. Igatahes oli jääletahtjaid Tolmoffi sõnul juba siis, kui väljaku ehitamine alles pooleli.

Pingid ja talutav jää

Tänasest ootab liuväli linlasi jääle. Rajajad paluvad külastajate mõistvat ja hoolivat suhtumist väljakusse.

Rahakott ei võimalda paraku platsile pidevat korrapidajat palgata.

Samuti ei tule uisulaenutust, pesu- ja riietusruume, sest kunagi hokiväljaku teenindamiseks ehitatud hoone on praegu teiste spordiklubide kasutuses.

Tolmoff ei välista, et kõik see tuleb järgmisel aastal. Tänavu tagatakse talutav jää, tuuakse pingid ja paigaldatakse WC. Plats on valgustatud ja uisutamise taustaks kõlab muusika. Tritsutada saab kella kümneni õhtul ja seda tasuta.

Mõeldud on väljak eelkõige pühapäevauisutajaile, sest nii antakse võimalikult paljudele võimalus jäämõnusid nautida. «Puhtsportlik tegevus – iluuisutamine ja jäähoki – jäägu ikka Lõunakeskusele,» ütleb Tolmoff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles