Kadunud Raigari otsingul võeti appi kopter

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopter.
politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopter. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuna pühapäeva õhtul Tartus kadunuks jäänud 33-aastast Raigarit pole jätkuvalt leitud, läks teda Emajõe äärsetest soisematest kohtadest otsima politsei- ja piirivalveameti lennusalk koos kopteriga.

Linlaste tähelepanekute järgi sõitis kopter Emajõe ja Ihaste luha kohal kella 15 ja 16 vahel. Otsingud jätkuvad, kinnitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel. Tema sõnul jääb jõe äärde ka palju soist ala, mida jalgsi on läbida väga raske. Samal ajal on kopterimeeskond otsingute alal väga kogenud ning ehk on mehe õhust leidmise tõenäosus suurem.

Viimati oli lähedastel Raigariga telefonitsi kontakt pühapäeval, 7. veebruaril, mil ta väidetavalt liikus Tartu kesklinnas. Mehe telefon jäi pühapäeval pikalt pidama Karlovas asuva mobiilimasti teeninduspiirkonda, hilisõhtul see lülitati või lülitus välja. Varem ei ole mees teadaolevalt sel moel ära kadunud. Politsei hindas kõiki andmeid ning edastas otsingukuulutust välja saates, et mehe elu võib olla ohus.

Patrullid on kontrollinud erinevaid kohti, kus mees võiks viibida. Samuti on kontrollitud erinevaid linna valvekaameraid leidmaks mehe võimalikku liikumissuunda, kuid seni tulutult. Kaamerate järgi isiku liikumissuuna tuvastamist raskendab asjaolu, et teatud piirkonnad ei jää olemasolevate kaamerate vaatevälja. Praegu kogutakse infot eraettevõtjatelt, kellel on oma valvekaamerad ning mille pilti mees võis jääda.

Teada on, et mees võis liikuda Emajõe ääres ning samuti näitab telefoni positsioneerimine tema viimaseks võimalikuks teadaolevaks asukohaks just jõeäärset piirkonda Anne kanali ning Emajõe vahelisel alal. Politsei käivitas maastikuotsingu, kuhu kaasas oma partnerid, ESTSAR vabatahtlikud. Läbi käidi ulatuslik otsinguala Emajõe kallastel, kuid meest kahjuks selle otsingu käigus leida ei õnnestunud.

Lähedastelt laekunud info pinnalt on võimalik võib arvata, et kadumine ei olnud juhuslik või kuritahtlik, vaid pigem kadunu poolt teadlik tegevus.

Lisaks Raigarile otsis politsei taga ka 16-aastast Ingridit. Äsjastel andmetel on Ingrid leitud ning temaga on kõik korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles