AS Go Bus juhataja: bussihangetes võiks kütuse vabaks lasta (1)

, ASi Go Bus juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu sõidab Tartu tänavail nii diisel- kui gaasibusse.
Praegu sõidab Tartu tänavail nii diisel- kui gaasibusse. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuse otsusest nõuda järgmises ühistranspordihankes ainult gaasibusse võidavad kindlasti linnakodanikud, kes saavad senisest puhtama ja vaiksema elukeskkonna.

Mõnevõrra irooniliselt väljendudes võib öelda, et võidab ka valitsus, kel säilib võimalus rohegaasi tarbijaskonda kasvatada. Siiski oleks riigi toetavam hoiak alternatiivkütuste kasutamisele teretulnud, sest vabaturul kehtivad reeglid ei jäta ruumi keskkonnasäästlikke võtteid praktiseerida.

Euroopa Liidu nõuetest tulenev taastuvenergia osakaal sõidukites peab 2020. aastaks küündima kümne protsendini. Viimaste ühistranspordihangete käigus on omavalitsused üles näidanud head eeskuju ning nõudnud keskkonnasäästlike sõidukite osalist kasutuselevõttu. Tegelikkuses käib see liiga aeglaselt, sest stiimul laialdasemaks muutuseks on olematu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles