Tartus kadunuks jäänud Raigari otsingud jätkuvad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raigar.
Raigar. Foto: Lõuna prefektuur

Pühapäeval Tartus kadunuks jäänud Raigar võis esialgsetel andmetel kaduda omal soovil. Politsei on kontrollinud praeguseks erinevaid kohti, kus mees olla võiks, ja linna valvekaameraid, kuid seni tulutult. Nüüd kogutakse infot eraettevõtjatelt, kellel on oma valvekaamerad.

Viimati oli lähedastel Raigariga (sündinud 1982) telefonitsi kontakt pühapäeva, 7. veebruari õhtupoolikul, kui mees oli väidetavasti liikvel Tartu linnas. Kogutud andmetele tuginedes on politseil alust arvata, et mehe elu võib olla ohus.

Sellest johtuvalt asus politsei kohe kadumisteate laekudes mehe asukohta selgitama.

Mehe telefon oli pühapäeval pikalt ühe masti teeninduspiirkonnas ning hilisõhtul see lülitati või lülitus välja. Politsei kinnitab, et varasemalt ei ole mees selliselt ära kadunud.

Patrullid on nüüdseks kontrollinud erinevaid kohti, kus mees viibida võiks. Samuti on kontrollitud erinevaid linna valvekaameraid leidmaks mehe võimalikku liikumissuunda, kuid seni tulutult.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul raskendab kaamerate järgi isiku liikumissuuna tuvastamist asjaolu, et teatud piirkonnad ei jää olemasolevate kaamerate vaatevälja.

«Praegu kogutakse infot eraettevõtjatelt, kellel on oma valvekaamerad ning mille pilti mees jääda võis,» märkis ta.

Teada on, et Raigar võis liikuda Emajõe ääres ning samuti näitab telefoni positsioneerimine tema viimaseks võimalikuks teadaolevaks asukohaks just jõeäärset piirkonda Annelinna ja Karlova linnaosade vahele jääval alal.

Sellest tulenevalt käivitas politsei eile maastikuotsingu, kuhu kaasas oma partnerid, ESTSAR vabatahtlikud. Läbi käidi ulatuslik otsinguala Emajõe kallastel, kuid meest kahjuks ei leitud.

Peiteli selgitusel teostatakse tagaotsimistoimiku raames erinevaid toiminguid, mis võiksid kaasa aidata kadunud inimeste asukoha tuvastamisele ja nende kadumise motiivide selgitamisele.

Raigari juhtumi puhul on tema sõnul esialgse lähedastelt laekunud info pinnalt võimalik öelda, et kadumine ei olnud juhuslik või kuritahtlik, vaid pigem kadunu poolt teadlik tegevus.

«Kõiki täpsemaid asjaolusid kontrollitakse ning lähtuvalt olemasolevast infost planeeritakse ka edasised otsingud,» märkis pressiesindaja.

Raigar on umbes 175 sentimeetrit pikk, turske kehaehituse, siilisoengu ja kergelt habetunud näoga. Kodust lahkudes oli tal seljas musta värvi kapuutsiga jope, mille varrukatel on hallikat värvi triip. Jalas olid tal tumesinised teksased ning tumepruunid jalanõud.

Kõigil, kel on teavet Raigari asukoha kohta või oskavad anda muud abistavat infot, palutakse politseiga ühendust võtta telefonil 7308745 või hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles