Liikumiskampaania «Jalgsi tervise nimel 2016» tuleb kümnendat korda

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond korraldab tänavu juba kümnendat korda kampaaniat «Jalgsi tervise nimel», mis tänavu kestab 1. märtsist 31. maini.

Kampaanias saavad osaleda kokku viiskümmend inimest vanuserühmast 40-65 eluaastat, 25 meest ja 25 naist.

«Eelistame neid, kes varem pole selles kampaanias osalenud. Sellel aastal toimuva kampaania eesmärgiks on aktiveerida töötavaid keskealisi inimesi senisest rohkem jalgsi kõndima, ikka omaenda tervise nimel,» märkis kampaania korraldaja, Tartu linna sotsiaal- ja tervishoiusaokonna juhataja Sirje Kree.

Iga osaleja saab sammulugeja ja kõndimiskaardi, kuhu oma igapäevased sammud registreerida.

«Jalgsi tervise nimel 2016» kampaaniaga liituda soovijad peavad täitma elektroonilise registreerimisvormi, mille aadressi leiab siit. Sotsiaal- ja tervishoiuosakond teatab seejärel , kas soovija on osalejaks registreeritud.

Registreerumine kestab 10. veebruarist 19. veebruarini. Hiljemalt 22. veebruariks saavad osalejad kampaania kohta juba täpsemat teavet.

Eelmisel aastal osales kampaanias 15 meest ja 35 naist, osalejate keskmine vanus oli 52 aastat. Kolmekuulise kampaania jooksul kõnniti kokku 39 127 993 sammu, päevas keskmiselt aga 9 442 sammu. Keskmiselt kaotati kõndimisega kaks kilogrammi kehakaal, samuti vähenes keha rasvasisaldus ja kehamassiindeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles