Teatribussi uues lavastuses käib tegevus võlurite maal

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses mängivad näitlejad Katrin Kalma ja Veikko Täär.
Lavastuses mängivad näitlejad Katrin Kalma ja Veikko Täär. Foto: Margus Ansu

Lavastaja Marko Mäesaar on oma Teatribussi-nimelise motoriseeritud trupiga valmis saanud uue muusikalise koguperelavastuse «Saladuste puu», mis esietendub täna kell 18 Tartu laulupeomuuseumis (Jaama 14). Vaatajate ees on võlurite maa, kus on parajasti valitsemas nukrus ja pimedus, sest kõik hea on kuhugi kadunud. Peategelasteks on võlurite lapsed, kes juhuslikult avastavad võlumetsas salapärased kastid. Sealt hargneb lugu edasi.

Lavastaja sõnul on Donald Tomberg kirjutanud «Saladuste puu» näidendi ja laulusõnad elus olulistest väärtustest nagu julgus, lahkus ja koostöö. Muusika on kirjutanud Andres Vago, kujunduse on teinud Marge Martin. Lavastus on ühes vaatuses ja kestab 45 minutit, vaadata sobib alates neljandast eluaastast.

Lavastuses osalevad näitlejad Veikko Täär või Marko Mäesaar ja Katrin Kalma ning kitarrist Andres Vago, kes mängib ka parmupilli ja omatehtud leevikesepilli.

Etendusi on Tartu laulupeomuuseumis esialgu 20. veebruarini. Marko Mäesaare sõnul viib Teatribuss tänavu sügisel lavastuse mitmele poole Eesti lavadele ja ka väljapoole kodumaa piire.

MTÜ Teatribuss on loodud selleks, et käia väiksemates kohtades lastega kohtumas. Esimesel ringsõiduaastal 2010 nägid lapsed «Rongisõitu», mis oli Ellen Niidu värssidest inspireeritud trupi oma lavalugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles