Tartus tuleb talvine tantsupidu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu talvine tantsupidu.
Tartu talvine tantsupidu. Foto: www.kultuuriaken.tartu.ee

Tartu raeplatsi vallutavad eeloleval laupäeval paarsada rahvatantsijat ning hulk lambanahksetes kasukates mehi, kes hakkavad võistlema puude saagimises ning lõhkumises.


Linnavalitsuse teatel algab arvult teine Tartu talvine tantsupidu 18. detsembril kell 13. Tund aega varem alustatakse Jõululodja juures Eesti meistrivõistlustega puuteotriatlonis.

«Sel laupäeval saab Tartu kesklinnas näha tõelist melu. Kunagine turuplats taastub oma endisaegses hiilguses,» kinnitas Jõululinn Tartu 2010 projektijuht Aile Parmsoo.

Kohale on lubanud tulla üle 180 tantsija kaheksast erinevast Tartu segarahvatantsurühmast. Pooletunnise ühistantsimise järel liigutakse rongkäigus jätkama pidu Antoniuse õues, kus tantsupidu lõpetatakse tantsijate ja pealtvaatajate ühises tantsuringis. Tantsupäeva juhib maamees Meelis Kongutast.

Juba teist talve peetakse Tartus Eesti meistrivõistlusi meeskondlikus puuteotriatlonis – küttepuude saagimises, lõhkumises ja ladumises. Küttepuid tehakse
kahemehesaagide ja kirvestega. Osaleda saavad neljaliikmelised võistkonnad, milles peab olema vähemalt üks naine.

Meistritiitlit saabub kaitsma setude võistkond, keda üritavad troonilt tõugata teiste hulgas RMK, Tartu linnavalitsuse ja Lodjaseltsi võistkonnad. Võistlused on avatud kõikidele, registreerimine lõpeb kell 11.45.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles