Sõitude registreerimine Tartu ühistranspordis on hüppeliselt kasvanud

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlased on bussikaardid ja tuvasti omaks võtnud.
Tartlased on bussikaardid ja tuvasti omaks võtnud. Foto: Margus Ansu

Bussikaartide kasutamine oma sõidu registreerimiseks Tartu linnaliinibussides on viimaks tõelise hoo sisse saanud: kui detsembris registreeriti tuvasti juures oma sõit 476 090 korral, siis jaanuaris oli vastav number juba 737 260.

Praeguseks on Tartu bussikaarte on müüdud 23 015 ning õpilaspileteid, mis töötavad ka bussikaartidena, on isikustatud 11 784.

Pensionäridele on väljastatud 13 042 tasuta kaarti, lisaks on väljastatud ka 862 Tartu tasuta piletit (paljulapselised pered, hoolekandeasutuses viibivad lapsed, raske liikumispuudega isikud) ning 233 Tartu saatjaga tasuta piletit (puudega kuni 16-aastased isikud, sügava puudega isikud, raske nägemispuudega isikud).

Lisaks on valminud Tartu ühistranspordi kasutamist hõlbustav rakendus, kus saab näha sõiduplaane, busside saabumise reaalaja infot, laadida bussikaardile raha ja osta pileteid.

Rakendust on võimalik hankida nii Apple Store’ist kui ka Google Playst.

Kuni 1.aprillini saab Tartu ühistranspordis kasutada veel ka vanu pileteid (paberpiletid, ID-piletid), seejärel jääb kasutusele vaid uus elektrooniline süsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles