Miss Valentine'ile üritasid end munsterdada ka Aafrika libavõimlejad

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Valentine'il osaleb ka Aafrika meister Grace Legote Lõuna-Aafrika Vabariigist, mitmed Musta Mandri libavõimlejad jäid aga kutseta.
Miss Valentine'il osaleb ka Aafrika meister Grace Legote Lõuna-Aafrika Vabariigist, mitmed Musta Mandri libavõimlejad jäid aga kutseta. Foto: AFP / Scanpix

Neljapäeval saab Tartus alguse traditsiooniline võimlemisturniir Miss Valentine. Neli päeva vältavale võimlemispeole on oodata 1200 sportlast 37 riigist.

Võistluste peakorraldaja Janika Mölder on väga rahul, et võistlus on jätkuvalt populaarne ning osalevate riikide ring üha laieneb. Nii saab tänavu teiste seas näha näiteks ka India, Puerto Rico, Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Kõrgõzstani võimlejate oskusi.

Samas tunnistas Mölder, et kutset võistlustele soovinuks saada veel mitmed Aafrika riigid, kuid neile öeldi ära. «Rahvusvahelise võimlemisliiduga suheldes sain kinnituse, et neis riikides tegelikult kohalikke alaliite polegi ehk Miss Valentine'i sooviti kasutada lihtsalt vahendina, et Schengeni viisasid saada,» rääkis Janika Mölder.

Ta lisas, et ilmselt seoses üldise pagulastemaatikaga on ka piirivalve saabujatel varasemast teravamalt silma peal hoidmas. Nii oldi Mölderile lausa helistatud ja uuritud, kas ta on ikka kursis, et tulemas on ka India delegatsioon? «Ütlesin, et olen küll kursis, sest olen nad ise siia kutsunud,» muigas Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles