Judokad kogusid medalisaaki nii kodukamaral kui kaugemal

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Kuusik võitis Läti lahtistelt meistrivõistlustelt kirkaima medali kuni 90 kg judokate seas.
Mattias Kuusik võitis Läti lahtistelt meistrivõistlustelt kirkaima medali kuni 90 kg judokate seas. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel käisid Tartumaa judokad kogumas kogemusi aga ka medalilisa nii koduses Nõos kui ka lõunanaabrite juures.

Laupäeval viidi Nõos läbi Kass Arturi karikasarja I etapp lastele ning pühapäeval peeti Riias Läti lahtisi meistivõistlusi juunioridele, teatas Do klubi treener Elis Põhjala. Laupäevasest lastevõistlusest võttis osa 134 võistlejat ning Do klubi noored võitsid kokku 14 kulda, 11 hõbemedalit ja 22 pronksmedalit. Võistluse tulemused on saadaval siin.

Nõo võistluse korraldas Elva Altia klubi, kelle judokad võitsid kaks kulda, kolm hõbedat ja neli pronksist autasu, teatas SK Altia juht Marek Pihlak.

Pühapäeval võistles Läti lahtistel meistrivõistlustel kokku 91 judokat. Do juunioritest sõitsid Riiga Mattias Kuusik kuni 90 kg ja Sander Ludvig kuni 100 kg kehakaaludes.

Lätis osalesid ka Elva spordiklubi Altia judokad. Pärt Laas võitis kehakaalus kuni 73 kg kuldmedali. Laas võitis ka jaanuarikuus toimunud täiskasvanute Läti lahtised meistrivõistlused. Karl-Ernst Saal sai kuni 81 kg pronksmedali.

Kuusiku kehakaalus oli kokku 11 võistlejat Eestist, Lätist ja Leedust. Noormees alistas kõik oma vastased ipponiga. Esimene vastane, lätlane Erglis, pidi oma kaotust tunnistama poolteist minutit pärast kohtumise algust. Teine vastane sai alistatud kinnihoidmistehnikat kasutades ning poolfinaali vastane pidas vastu vaid 30 sekundit. Finaalis kohtus Kuusik Rojs Skrebelsiga. Kuusik viskas Skrebelsit esmalt yuko väärilisele hindele, seejärel kindlustas kuldmedali aga ipponiga.

Ludvig kaotas oma esimese kohtumise hilisemale kaalu võitjatele Aleksejs Akimenkole, kuid alistas seejärel kiirelt leeduka Lukas Žuolyse. Kolmas kohtumine leeduka Romas Petkusega oli väga tasavägine. Ludvigi maadlus oli aktiivsem ning vastane teenis seetõttu kaks karistust, mis kindlustasid matši lõppedes eestlasele hõbemedali. Tulemusetega saab tutvuda siit.

Kõrgemas konkurentsis astus tatamile Juhan Mettis. Pühapäeval leidis aset Pariisi Grand Slam, kus Mettise võistlus lõppes kahjuks juba esimeses ringis, kus ta pidi tunnistama aseri Kokauri Ushangi paremust. Omavaheliste kohtumiste seis on Mettisel ja Ushangil nüüd 3:2 Mettise kasuks. Pariisist jäid väärtuslikud olümpiapunktid saamata, kuid järgmine võistlus, Düsseldorfi Grand Prix, tuleb juba kahe nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles