Tartu raeplatsile sai püsti veel üks kuusk

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuske meenutav kunstiteos Tartu raeplatsil.
Kuuske meenutav kunstiteos Tartu raeplatsil. Foto: Kristjan Teedema

«Ärme nimetame seda kuuseks, see on jõuluvorm,» nimetas täna Tartu Raekoja platsile kerkinud taiest Tartu linnakunstnik Tiit Kaunissaare. Tema sõnul on tegemist kunstilise eksperimentaalprojektiga, et vaadata, kuidas selline vorm linna keskväljakule sobib.


Mõte midagi sellist valmis meisterdada tekkis juba paar-kolm aastat tagasi. Siis oli mõte, et teeks midagi taolist annelinlaste rõõmuks Sõpruse ringile, selgitas linnakunstnik. Toona jäi ettevõtmine raha taha. «Täna on raha veel vähem, kuid püüame seda teha kokkuhoitud ressursside arvelt,» lisas Kaunissaare, täpsustamata, kui palju taiese meisterdamine kokkuvõttes maksma läheb.

Kaunissaare sõnul liigub tsivilisatsioon üha enam selles suunas, et loodusliku kuuse asemel püstitatakse linnadesse puule sarnaseid kunstiteoseid. Tartus ei tähenda see esialgu aga kindlasti looduslikust kuusest loobumist. «Proovime praegu ära ja kui hakkab meeldima, teeme järgmisel aastal suurema,» lisas linnakunstnik.

Jõuluvormi kallal meisterdasid täna Lodjaseltsi liikmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles