President autasustab teiste hulgas tartlasi ja jõgevamaalasi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk ühelt eelmiselt autasustamiselt. Esiplaanil avatud karbis Valgetähe aumärk.
Hetk ühelt eelmiselt autasustamiselt. Esiplaanil avatud karbis Valgetähe aumärk. Foto: Stanislav Moškov / Den za Dnjom

Tartu Postimehel on uhke teatada, et nende 99 hulgas, kellele president Toomas Hendrik Ilves annab Eestile osutatud teenete eest sel aastal riikliku autasu, on 16 sellist inimest, kes on rohkem või vähem seotud meie trükiajalehe levipiirkonnaga ehk Tartumaa, Jõgevamaa ja Otepääga. Nende seas on teadlasi, riigiametnikke, kultuuritegelasi ja maaelu edendajaid, meditsiiniõde, vereandja ja kaitseliitlane.

Autasustatavate hulgas on riigikohtu endine kohtunik Ott Järvesaar, akadeemikust füüsik ja Tartu ülikooli professor Ergo Nõmmiste, luuletaja Kristiina Ehin, kirjastuse Ilmamaa direktor Mart Jagomägi, Tartu linnasekretär Jüri Mölder ning Jõgevamaa põllumajanduse ja kohaliku elu edendaja Lembit Paal.

99 autasustatava hulgas saavad presidendilt Valgetähe teenetemärgi nii nemad kui ka psühholoog, Tartu ülikooli professor Anu Realo, ihtüoloog, mereuuringute edendaja Toomas Saat, Tartumaa kohaliku elu edendaja Urve Kaasik, metsateadlane, Eesti maaülikooli õppejõud Eino-Endel Laas, Jõgevamaa kohaliku elu edendaja Tiia Pärtelpoeg, rahvakunsti uurija ja tutvustaja Vaike Reemann ning muusik Lembit Saarsalu.

Eesti Punase Risti aumärgi saavad presidendilt meditsiiniõde, vähihaigete koduse toetusravi korraldaja Koidula Trummer ja vereandja Veiko Uri. Kotkaristi raudristi saab kaitseliitlane Risto Pool.

99 inimesele andis Toomas Hendrik Ilves teenetemärgi ka viiel eelmisel aastal. Nii 2010. kui ka 2009. aastal sai presidendilt riikliku autasu 97 ning 2008. aastal 268 ja 2007. aastal 342 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles