Piirivalvurid aitasid terviserikkega mehe mandrile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on piirivalve hõljuk Peipsi järvel.
Pildil on piirivalve hõljuk Peipsi järvel. Foto: Küllike Rooväli

Eile lõuna ajal tuli häirekeskuse kaudu abipalve Piirissaarelt, kus 59-aastane mees vajas erakorralist meditsiiniabi. Et teiste sõiduvõimaluste kasutamine on komplitseeritud, otsustati appi saata piirivalve hõljuk.

Selleks, et mehele arstiabi pakkuda, võeti Mehikoorma piirivalvurite hõljukile ka kiirabibrigaad, vahendas Lõuna prefektuur. Kohapeal otsustati, et abivajaja vajab haiglaravi ning nii naasti hõljukiga Piirissaarelt mandrile, patsient pardal. Mees viidi haiglasse.

Politseikapten Arbo Sillaots ütles, et politsei- ja piirivalveameti aluste ja kopterite kasutamine kiireloomulist meditsiiniabi vajavate inimeste transpordil saarelt mandrile reguleerib vastav koostöökokkulepe. «Piirivalvurid saavad piirissaarlastele erakorralistel meditsiinisõitudel oma alustega nii suvel kui talvel abiks olla keskmiselt neljal-viiel korral aastas,» sõnas Sillaots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles