Piirissaare vallavanema Maria Korotkova veerg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Korotkova
Maria Korotkova Foto: TPM

Meil tuiskas eelmisel neljapäeval ja reedel hirmsasti, istusime nagu piima sees. Reedel lükkasime teed lahti, elame edasi.


Päästeamet saatis lumetormi pärast üleskutse, et paluvad omavalitsustel valmis olla inimeste aitamiseks.

Nende soovituse järgi peaksime valmistuma ka olukorraks, kus kütteta jäänud kodudest on vaja inimesi soojadesse ruumidesse ümber paigutada. Nendes ruumides peab inimestele olema tagatud jook, söök, magamisase ja elementaarne pesemisvõimalus.

Mina, Maria, küsisin kohe, kust selleks raha võtta.

Mul ei ole tavaelus paaril-kolmel inimesel pesemisvõimalust, haisevad.

Nad on hädas ka oma elamu kütmisega – kellel pole pliiti-ahju, kellel pole küttepuid.

Neid küsimusi ei lahenda mitte keegi, seda rahavajavat rida on võimatu katta. Teistes valdades-linnades on sama probleem, aga nad kardavad seda avalikustada. Mul ei ole piinlik, ega mina ise selles süüdi ole.

Teine uudis: nüüd pakutakse meil elektriautosid sotsiaalhooldajatele. Mulle seda küll pole vaja, no keda ja kuhu ma hakkangi vedama?! Haiglad meid ei oota, kauplustes käime nüüd nagu muuseumis, ainult vaadata saab, puutuda ei tohi, sest raha nagunii pole.

Suviti võiks asotsiaali elektriautoga mandrile sauna vedada, aga milleks, kui vesi on meil suvel ümberringi.

Väga huvitav oleks teada, kus ja kellega edaspidi need autod maismaal hakkavad sõitma.

Eelmisel nädalal tegime talitee märgistuse, üks pragu oli Laaksaare all. Hõljukil on suure lumega raske liikuda, kolmapäeval tegime kaks esimest reisi. Vedasime sööki ja sõidutasime inimesi.

Laak­­saares seisva parvlaeva Koidula madrus Priit tõi meile kuuse, aga see ei mahtunud hõljuki peale, nii palju inimesi oli.

No meil on selline elu, et head inimesed aitavad meid, vot niisama tuleb mõni ja pakub abi. Raha eest ei saa niisuguseid asju kunagi.

Meil ei ole ilusaid kuuski. Ehk üle kanali metsas on, aga seal ei ole maa veel külmanud, ei saa tuua.

Küll toome Priidu kuuse ära, lapsed ootavad seda ja pidu. Paneme kuusepuu vallakontori ukse ette. Ilm tehku mis tahab, pidu tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles