Pallase hotell ütleb tere uues kohas

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pallase hotell ehitas uue vastuvõturuumi tänavakorrusele, kuid juhatuse esimees Verni Loodmaa kinnitas, et vähemasti esialgu ei tähenda avaram ruum kava kasvatada hotelli numbritubade hulka.
Pallase hotell ehitas uue vastuvõturuumi tänavakorrusele, kuid juhatuse esimees Verni Loodmaa kinnitas, et vähemasti esialgu ei tähenda avaram ruum kava kasvatada hotelli numbritubade hulka. Foto: Margus Ansu

Aastavahetusepidudeks valmistuv hotell Pallas sai uuendatud vastuvõturuumi ja on alustanud numbritubades remonti, kuid laienemisplaane ei pea.


Hansakeskuses kolme korrust numbritubadega täitev hotell Pallas esitleb uuendatud vastuvõturuumi, mis on nüüd toodud hoone tänavakorrusele.

«Meil on kaks head uudist. Üks on see, et Pallase vastuvõtt on kolinud Hansakeskuse tänavatasapinnale. Pärast pikki rännakuid oleme saanud kolmandalt korruselt alla,» ütles hotellide Pallas ja London juhatuse esimees Verni Loodmaa. «Teine hea uudis on, et Londoni hotell sai detsembri alguses nelja tärni tunnistuse kätte. Pallasel on kolm tärni.»

Pallase vaim

Loodmaa rääkis, et vastuvõtu kolimine tänavakorrusele tundus mõistlik muudatus, sest nüüd ei pea külalised esmalt liftiga kolmandale korrusele sõitma, et end hotellist avastada.

Avar ja laia trepiga fuajee järgib Pallase hotelli joont selles mõttes, et seal on välja pandud pallaslaste kunstiteoste reprosid. Nii on peaukse juures Villem Ormissoni «Tartu motiiv lodjaga», trepimademel kangal aga Nikolai Triigi «Talvine Tartu Emajõega».

Vastuvõtulaua taha osutades ütles Loodmaa: «Felix Randeli «Arlekiinide» ainetel. Kunstikooli õppejõud Madis Liplap abilistega joonistas.»

Avar vastuvõturuum näib osutavat soovile hotelli laiendada, kuid Loodmaa lausus, et esialgu tuleb juurde vaid üks numbrituba. See ehitatakse endise vastuvõturuumi asemele.

«Me ei tea, mis tulevik toob, ent praeguses turuolukorras ei ole see mõistlik,» ütles Loodmaa. Ta viitas, et nii Pallasel kui Londonil tuleb aasta keskmine täitumus napilt üle 50 protsendi.

Hotelli uuendamine on siiski laiemalt ette võetud. Tubades vahetatakse tekstiile, mööblit ja telereid, tuleb uus koloriit. Uuenduskuur läheb maksma üle kahe miljoni krooni.

1999. aastal Hansakeskuse kahel korrusel alustanud ja 2004. aastal laienenud hotellis on praegu 61 numbrituba.

Aastavahetuse ootus

Pallase hotelli juht Pille Uiga nentis, et aastavahetuseks on hotell küll välja müüdud, kuid paraku mitte Vene turistidele, kellest viimastel aastatel palju juttu on olnud.

Loodmaa ütles, et Tallinna jõuavad bussitäied venelasi pidutsema juba novembri algusest saadik, Tartusse pole tema teada ühtki sellist rühma veel tulnud. Tartu vähene tuntus ja kehvad välisühendused võivad siin olla üheks põhjuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles