Antoniuse õu seab end jõuluks valmis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Antoniuse õuel avab 16.-19. detsembrini uksed traditsiooniks saanud Jõuluõu. Kohal on kauplejad, toimuvad etteasted ja jõuluhõngulised töötoad, pakutakse kosutavat kõhutäit ning turgutavat keelekastet.


Antoniuse gildi teatel on Jõuluõu koht, kus kesklinna rutt ja kära jäävad seljataha. Ka sel aastal kauplevad hoovis soojades kasukates maamehed, suurrättides perenaised ning kõvakübarates härrasmehed. Jõuluõuel pakutav kaup on ehtne ja aus – siit leiab tarbekunsti, põnevat käsitööd ja kvaliteetset talukaupa.

Jõuluõuel saab osa ka mitmest näitusest. Gildimaja galeriis on avatud näitus «Villa Võlu», kus on välja pandud sõbakirjalised tekid, mis on valminud koopiaesemetena Eesti muuseumide kogude põhjal. Tööde autoriteks on Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili osakonna üliõpilased. Meistritemaja saalis toimub Tartu Lastekunstikooli õpilaste jõulutööde näitus.

Õuelaval astuvad nii laulude kui ka tantsudega üles suuremad ja väiksemad esinejad. Laupäeval, 18. detsembril tantsivad õue tantsuplatsil talvetantse lausa 180 tantsijat, kes pärit erinevatest Eestimaa paikadest. Jõuluõuel räägitakse jõulujutte ning huvilised saavad teadmisi vanadest jõulutraditsioonidest.

Lapsed saavad panna teele kirja jõuluvanale oma mõtete ja jõulusoovidega. Samuti on ka suurematel võimalus oma häid soove teistega jagada. Jõuluõuel saavad kõik külalised võtta osa suure jõululuuletuse kirjutamisest, mille tulemusena valmib pühapäeva õhtuks pikk teos, mis siis ka ettekandmisele tuleb.

Soovijatel on võimalus osaleda jõuluhõngulistes töötubades, kus saab muuhulgas valmistada ise oma sõpradele ja lähedastele omanäolisi jõulukingitusi.

Õpitubades valmistatakse näiteks kuuseehteid nii vildist kui ka klaasist, vahaküünlaid, pildiraame, päkapiku majakesi ja ehteid. Õuel loovad meeleolu toredad korstnapühkijad, kellega koos saab õnne valada.

Õnnelikku kätt saab proovida ka õnneloosis. Õuel pakutakse kosutavat kõhutäit ja turgutavat keelekastet. Jõulumeeleolu loovad õuel nii küünlad kui ka söepajad. Jõuluõuel jätkub vaatamist ja tegevust kõigile ning sissepääs on kõigile tasuta.

Antoniuse Jõuluõue toetab Tartu linn. Avatud on see neljapäeval ja reedel kell 15-20, laupäeval 12-20 ja pühapäeval 12-16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles