Miks ei põle juba mõnda aega Võidu silla laternad?

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidu sild Tartus.
Võidu sild Tartus. Foto: Margus Ansu

Vastab Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse peaspetsialist Sven Ilves:


See on suur ja pikaaegne probleem. Silla betooni sees on toitekaabel katki, aga me ei saa praegu silda lõhkuma hakata.

Ootame nii kaua, kui järgmisel aastal hakkab Võidu silla ja Turusilla vahel Emajõe kaldaääre ehitus ja selle käigus viiakse sinna ka uus toitekaabel.

Aga mis siis senikaua saab?

Praegu ei olegi lahendust leidnud.

Kas laternad jäävadki kevadeni pimedaks?

Ma ei ütle, et pimedaks jäävad, aga praegu head lahendust pole. Kaablirike on betooni sees. Kaabel on juba nii vana. See on ikka oma 30 aastat tagasi sinna pandud, aga praegu ei saa ju puurima ka hakata ja metallmastide vahele õhukaablit vedada ei tohi, sest see on ohtlik. Ei taha tähtaega lubada, aga paari kuu jooksul me seda korda ei saa.  

Linna kodulehel kurdetakse, et ka Turusillal ei põle vähemalt poolteist nädalat enam neli valgustit, kolm prožektorit ja kaks jõuluvanikut ning ühe lambi kuppel ripub ühe vaniku peal.

Kurb on, et Tartus vandaalitsetakse valgustite kallal. Üks selline koht, kus esineb lõhkumisi, on Turusild. On tulnud ette olukordi, et parandatud valgusti vajab mõne päeva pärast uuesti parandust.

Võin kinnitada, et hooldusmehed pirne välja ei keeranud ning midagi uppi ei tõuganud. Kes need lõhkus, kahjuks öelda ei oska. Eile (neljapäeval – toim) sätiti kustunud tuled põlema ning need valgustavad taas silda.

Kuidas Kaarsilla valgustusega on?

Jalakäijate sillaga on ka asi kurb. Valgustus töötab, aga seal pole ka kõik värvid ühesugused. Remondi hinnapakkumine juba tehti, aga see käib praegu meile üle võimete. Kui hinda alla ei lasta, siis tuleb sinna kevadel võib-olla hoopis uus valgustus panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles