Tartu tõstab õpetajate palga alammäärasid

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus, Tartu haridustöötajate liit ning Tartu maakonna haridustöötajate ametiühing sõlmisid täna kollektiivlepingu 2016. aastaks. Võrreldes eelneva aastaga on tõusnud kõik kollektiivlepingus fikseeritud õpetajate töötasu alammäärad.

Kollektiivlepingus on kokku lepitud Tartu koolide ja lasteaedade pedagoogide töötasu alammäärad: põhikooli, gümnaasiumi ja kutsehariduskeskuse õpetajal 960 eurot (eelmisel aastal 900); põhikooli, gümnaasiumi ja kutsehariduskeskuse vanemõpetajal 1020 eurot (eelmisel aastal 960 eurot) ning klassijuhataja lisatasu 120 eurot kuus (eelmisel aastal 100 eurot).

Lasteaias töötava kõrgharidusega õpetaja palga alammäär on tänavu 810 eurot (eelmisel aastal 770), vanemõpetajal ja logopeedil 890 eurot (eelmisel aastal 847 eurot) ning õpetaja abil 535 eurot (eelmisel aastal 500 eurot).

Lisaks palgamääradele on uues kollektiivlepingus laiendatud seitsmepäevase lisapuhkuse saamise võimalust ka lasteaiaõpetajat abistavale töötajale, kui tema põhipuhkus on lühem kui 35 päeva.

«Eelmine kollektiivleping võimaldas lisapuhkust saada vaid õpetaja abidel ja lapsehoidjatel, kuid nüüd on mitmed lasteaiad hakanud rakendama nn ühe õpetaja süsteemi, kus rühmas töötab ka õpetajat abistav töötaja,» selgitas Tartu abilinnapea Tiia Teppan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles