Linnapea ei loobu gaasibusside soovist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et Tartu kavatseb uues bussihankes siiski nõuda gaasibusse, kuid otsustamist vajavad bussidepoo ja tankimistaristu ehitamise küsimused.

«Oleme seisukohal, et Tartu linnale on tarvis keskkonnasäästlikke ökonoomseid busse, miinimumvariant on gaasibuss,» ütles Klaas eile. «Ilmselt on võimalik leida veel keskkonnasäästlikumaid innovatiivseid lahendusi, kuid gaasibussid on see, millest me lähtume.»

Tartu Postimees kirjutas läinud nädalal, et Tartu võib taganeda uues hankes nõudest, et kõik bussid on gaasibussid. Ametnikke oli kahtlema pannud kütuste hinna langus, mis kärpis gaasi eeliseid, teisalt depoo ja tankla rajamisega seotud kulude suurus.

Kas tankla tuleb ja depoo tuleb?  «Volikogu on otsuse teinud, kuid selles on mõningane olukorra muutus. Kas me nüüd realiseerime depoo ja tankimistaristu, selle üle veel läbirääkimised käivad, et leida linnale parim lahendus,» sõnas Klaas. «Lähipäevadel on tarvis see otsus paika saada.»

Klaas ütles, et praegu ei ole kindlust biogaasi kasutmise suhtes, sest selle turu tekkimist Tartu ühistranspordile vajalikus mahus ei ole ette näha. Seega lähtub linn Klaasi sõnul nõudest, et kütus oleks vähemalt maagaas.

Tartu abilinnapea Valvo Semilarski lisas, et jätkuvate arutluste käigus vajab otsustamist, kas kas depoo ja tankimistaristu rajab linn oma kuludega või leitakse muid võimalusi. 

Bussidepoo ja gaasitankla on plaanis ehitada Tartu veevärgi krundile vangla juures. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles