Tartu ülikool kutsub külla üheksandikke

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval, 4. veebruaril avab Tartu ülikool uksed 9. klasside õpilastele, et rääkida, mida juba praegu teha, et mõne aasta pärast ülikooli edukalt sisse saada.

Võimaliku erialavaliku üle aitavad otsustada 27 töötuba, vahendas Tartu ülikooli pressitede. Muu hulgas selgub ka potentsiaalne Eesti uus president, sest mängitakse läbi presidendi otsevalimised.

Lahtiste uste päeva korraldaja, Tartu ülikooli teaduse populariseerimise peaspetsialist Marek Järvik rõõmustas, et üritus on koolinoorte seas juba kolmandat aastat väga hästi vastu võetud. «Tänavusele lahtiste uste päevale on registreerunud juba ligi 500 põhikooliõpilast,» täpsustas ta.

Järviku sõnul teavad paljud õpilased juba põhikooli lõpuks, millise erialaga nad end pärast gümnaasiumi lõpetamist siduda soovivad. Teised, kes alles otsivad oma suunda, tahavad kogeda äratundmist. Nii sobib see üritus kõigile, kes ülikooli peale mõtlevad, sest gümnaasiumis peavad noored juba suunatult mõtlema ja oma edasiõppimise eelistustest lähtuvalt eksameid valima, rääkis Järvik.

Päeva avab kell 12.30 ülikooli aulas algav kokkusaamine, kus füüsika teise aasta tudeng, telesaate «Rakett69» 2015. aasta võitja Karl Reinkubjas räägib elust ülikoolis. Päev jätkub töötubades, kus Tartu ülikooli üliõpilased ja õppejõud tutvustavad läbi kaasavate arutelude, sotsiaalsete eksperimentide ja katsete erialasid ning õppekeskkonda.

Töötoad viiakse läbi kahes sessioonis: esimene algab kell 13.15 ja teine kell 14.15. Päeva kavaga saab tutvuda Tartu ülikooli veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles