Vene noored õppisid Paunveres Eesti kultuurilugu

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinna gümnaasiumi noored Palamuse muuseumis.
Annelinna gümnaasiumi noored Palamuse muuseumis. Foto: Aili Kalavus

Nelikümmend vene õppekeelega Annelinna gümnaasiumi õpilast tutvusid keeleõppe eesmärgil Palamusega.


Kihelkonnakooli muuseumis mängiti Eesti jõulukommete tundmaõppimiseks rahvalikke mänge. Muuseumi näitusetoa õlgedega kaetud põrandal vedasid poisid ja tüdrukud vägikaigast, ronisid läbi looga, proovisid «kingsepal silma peast välja torgata».

Lisaks mängiti ennustusmängu, kus selgus, kes neidudest saab tuleval aastal mehele. Päevakavasse mahtus ka hiljuti juurdeehituse saanud Oskar Lutsu nimelise Palamuse gümnaasiumi ja kiriku külastamine ning õnnevalamine tinaga.

Muuseumi pedagoog Aili Kalavus ütles, et kihelkonna koolimuuseum võitis muuseumidest Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse korraldatud konkursi «Meie Eesti» ning sai toetust Eesti ajaloo ja kultuuriloo tutvustamiseks võõrkeelsetele kooliõpilastele.

«Koostööpartneriks valisime Annelinna gümnaasiumi. Selles koolis õpib ka Eestis elavaid kolmandate riikide kodanikke, sealhulgas määratlemata kodakondsusega isikuid, kes konkursi tingimuste kohaselt peavad olema haaratud lõimumisse,» kõneles Kalavus.

Tema sõnul on Annelinna gümnaasiumi õpilastele korraldatud näiteks Oskasr Lutsu kirjandusnädal koos «Nukitsamehe» vaatamisega Vanemuises ja kadrikarneval. Kevadeks õpivad õpilased eesti keeles selgeks oma lemmiktegelase osa «Kevadest» ning valmib film, mille DVD saab endale iga kaasa lööv laps, lisas Kalavus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles