Lumised reilid ootavad laudadega trikitajaid

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Kolmapäeval oli lund veel nii nirult, et ekstreemspordihalli töötajad käisid lume-laudurite uue trikiraja viimistluseks seda lähedal asuvatest parklatest käruga kokku toomas.



Martin Bachmann, üks skate-halli eestvedajatest, rääkis, et ekstreemsportlaste hulgas on info sisepargi kõrval olevast spetsrajast juba kulutulena levinud ning kohe peale valmimist olid laudurid ka kohal. «Nad ei tahtnud kuidagi ära minna,» muigas Bachmann.

Et rajale on paigaldatud valgustus, saab vabalt ka õhtuti sõitmas käia. Kell kaheksa pannakse aga hall kinni ja ka väljas kustutatakse tuled ära. Rada on avatud päev läbi, seal sõitmine on tasuta ja omal vastutusel.

Hoovõturada ehitati vanast merekonteinerist ja kuhjast mullast, mis tee-ehitusfirmal kaevates üle jäi. Atraktsioonid ehk reilid on eriti libedad ja ehitatud just lumelauaga sõitmiseks – kui kusagil lund säilitada, siis saaks neid kasutada kas või suvel.

Tegelikult oli soov laudurite park teha juba eelmisel talvel, kuid Bachmanni sõnul oli siis halli käivitamisega nii palju tegemist, et lihtsalt ei jõudnud.

Välipark on töökorras ja kasutamiskõlblik, aga päris ametlik ja pidulik avamisvõistlus on alles 18. detsembril, kui ekstreemspordihall peab oma esimest sünnipäeva. Siis peetakse võistlusi nii siseradadel kui õues.

Eelmisel talvel oli lumelau-duritel oma väike küngas Lõunakeskuse juures. Ka sel aastal on mõtet laua või suuskadega sinna minna. Lõunakeskuse juhatuse liige Jaan Lott lubas, et kui tulevad suuremad külmakraadid, siis hakatakse juba sel nädalavahetusel lund tootma ning järgmisel nädalal tehakse mägi valmis.

Erinevalt eelmisest talvest tehakse sel aastal küngas suurem ning osa sellest antakse kelgutajate käsutusse.

Ka muudetakse veidi lumelauaraja reile. «Eelmise korra vigadest õpime ja tahaks vähe paremini teha,» rääkis Lott ja lisas, et paranduste tegemisel on abiks professionaalid.

Tähtvere puhkepargi juhataja Jane Jakobson ütles, et eelmisel hooajal said lumelaudurid sõita lauluväljaku nõlvadel, kuhu võistluse tarvis veeti kunstlund juurde.

Kui sel aastal kellelegi võistlusteks rada teha ei tule, jääb kogu vaba ruum kelgutajatele. Puhkepark ise midagi spetsiaalset ei plaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles