Ministeerium teadis vanglajuhi eripensioni soovist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ilves aastal 1999, mil ta töötas 
Viru politseiprefektina.
Kalev Ilves aastal 1999, mil ta töötas Viru politseiprefektina. Foto: Toomas Huik

Tartu vangla direktori kohalt eripensioni saamiseks pooleks aastaks politseisse tagasi tööle läinud Kalev Ilves teavitas justiitsministeeriumi oma sammust ning ministeerium oli teadlik ka sellest, et muu hulgas olid selle põhjuseks soov välja teenida eripension.

«Teenistussuhte peatumine otsustatakse eraldi igal juhul, kui ametnik selleks soovi avaldab. Taotluse rahuldamine otsustatakse sõltuvalt sellest, kas teenistuja asendamine on vastaval perioodil võimalik,» ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus Postimees.ee’le.

«Ilves teavitas ministeeriumi sellest, et ta kavatseb teenistussuhte peatumise ajal politseis töötada ning ministeerium oli teadlik ka sellest, et muu hulgas olid selle põhjuseks pensioni aluseid puudutavad seadusemuudatused,» ütles Kõmmus.

«Tegelikult oli Ilves valmis Tartu vanglast lõplikult lahkuma, kuid kuna ministeerium oli huvitatud tema jätkamisest vanglateenistuses ning Ilvese asendamine rotatsiooni korras niikuinii plaanis, otsustasid mõlemad pooled teenistussuhte peatamise kasuks,» selgitas pressiesindaja.

«Politseis töötamist ja ka politseipensioni saamist ministeerium kehtiva seaduse järgi ebaeetiliseks ei pea. Mis puudutab eripensionide teemat laiemalt, siis on minister Rein Lang nende kaotamise poolt, nagu ta soovib muuta ka näiteks avaliku teenistuse seadust. See aga ei tähenda, et täna ei peaks järgima kehtivaid seadusi,» lisas Kõmmus.

Postimees kirjutas täna, et Tartu vangla direktor Kalev Ilves läks eripensioni väljateenimiseks pooleks aastaks tagasi tööle politseisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles