Lõuna-Eesti kriisikomisjon kogunes istungile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal Palupera vallas sõitis varahommikul kraavi liinibuss.
Valgamaal Palupera vallas sõitis varahommikul kraavi liinibuss. Foto: Willi Pastak

Seoses erakorraliste lumeoludega kogunes täna kell 13 Lõuna-Eesti regionaalne kriisikomisjon, et saada ülevaade olukorrast regioonis. Suurimad probleemid valitsevad teedel, kuid esineb ka elektrikatkestusi.


Kella 14.30 seisuga on Eesti Energia Jaotusvõrgu andmetel Lõuna-Eestis ilma elektrita 1000 majapidamist, neist Viljandimaal 300 ja Tartumaal on vooluta 400, vahendas Lõuna-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juhataja Evelin Uibokand.

Lõuna regionaalse maanteeameti info kohaselt on Lõuna-Eesti suuremad maanteed läbitavad ja neist ükski tee suletud ei ole. Peamiseks probleemiks on suured lumevaalud, eriti kõrvalteedel. Prioriteediks on nende teede lahtilükkamine, kus käib liinibussiliiklus.

Päästeteenistus juhib tähelepanu, et suure lume tõttu on väiksemates asulates ja asulavälistes piirkondades valdavalt kõnniteed lumest puhastamata. Sellest tulenevalt tehti üleskutse omavalitsustele, et püüda võimalusel puhastada ka kõnniteed. Samuti tuleks kõigil olla liikluses äärmiselt tähelepanelik, sest lund täis kõnniteede tõttu kasutavad jalakäijad sõiduteed.

Kuna Ida-Viru ja Lääne-Viru maakondade teed on läbimatud ja seal piirkonnas ei ole autodega võimalik liigelda, siis soovitab kriisikomisjon inimestel sinna piirkonda sõitmine edasi lükata.

Üleüldse on soovitav liigelda võimalikult vähe ning vältida sõitma minemist üksi. Enne teeleasumist tuleks teatada lähedastele, kuhu te lähete, et eksimise korral saaks võimalikult kiiresti abi.

Lõuna-Eesti Päästekeskus on kella 14.00 seisuga saanud üksikud väljakutsed seoses lumme kinni jäänud sõidukitega. Muudest sündmustest seoses suure lumega päästekeskusel väljasõite olnud ei ole.

Jõgevamaal, Valgamaal, Viljandimaal ja Võrumaal väljakutseid ei ole.

Põlvamaal oli kolm väljakutset:
Kell 9.33 oli suure lumega sõiduauto teelt välja sõitnud Värska vallas Treski külas. Päästjad tõmbasid kraavi vajunud sõiduki välja.
Kell 9.49 jäi liinibuss lumevangi Värska vallas Väike-Rõsna külas. Päästjad aitasid risti teel olnud bussi liikuma.
Kell 11.21 kutsuti päästjad Värska alevikku appi tehnilise rikke tõttu teele seisma jäänud lund lükanud traktorit välja tõmbama.

Tartumaal on olnud üks väljakutse. Kell 12.47 oli Nõo aleviks suure lumega liinibuss tee äärde vajunud ja ei saanud ise liikuma. Päästjad tõmbasid lumme kinni jäänud bussi välja.

Käitumisjuhised lumetormis hakkama saamiseks on kättesaadavad Lõuna-Eesti Päästekeskuse kodulehel http://www.rescue.ee/34288.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles