Tartu muudab kitsamaid tänavaid taas ühesuunaliseks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud talvel muudeti lume tõttu ühesuunaliseks Tähtvere tänav.
Möödunud talvel muudeti lume tõttu ühesuunaliseks Tähtvere tänav. Foto: Kristjan Teedema

Rasked lumeolud sunnivad linnavalitsust taas liiklust ümber korraldama. Nii muutuvad näiteks Tähe, Kooli ja Nooruse tänav sarnaselt möödunud talvega osaliselt ühesuunaliseks.


Linna liikluskorraldusteenistuse juhataja Tõnu Lukmanni sõnul on otsus tehtud ning lähiajal suunduvad spetsialistid paigaldama märke. Kas lisaks neile tänavatele on tarvidus piirata liiklemist ka teistel tänavatel, selgub siis, kui olukorrast on parem ülevaade. Möödunud talvel muudeti ühesuunaliseks ka Tähtvere tänav, kuid seda enam kahesuunaliseks ei lastudki.

Vaatlusandmed näitavad, et liiklustihedus on võrreldes tavapäevadega langenud enam kui 50 protsenti. «Ilmselt ei saa inimesed autosid lumest kätte,» leidis Lukmann ning lisas, et ühistranspordi või jalgsikõnni eelistamine on praegu ääretult mõistlik. Parkimiskohtadele on esialgu kuhjatud lumevallid ning autodega kesklinna trügimine takistaks lumekoristust.

Talvest tingitud liikluspiirangud Tartus:

Seoses talviste teeoludega, liikluse sujuvuse ning ohutuse tagamiseks, täiendatakse lasteasutuste juures ning kitsamatel tänavalõikudel alates 14. detsembrist liikluskorraldust järgmiselt:

Ravila - Nooruse ristmikult keelatakse sissesõit Nooruse tänavale lastehaigla ehk Lunini tänava suunas. Lastehaigla külastajate ja kohalike elanike juurdesõidud toimuvad Lunini tänava suunalt.

Näituse - Kooli ristmikult keelatakse sissesõit Kooli tänavale, Miina Härma gümnaasiumi suunas, tööpäeviti kell 7.30 - 8.30. Koolimaja ning kohalike elanike juurdesõidud toimuvad Tõnissoni tänava suunalt.

Tähe - Ropka tänavate ristmikult keelatakse sissesõit Ropka tänavale Piilupesa lasteaia suunas. Lasteaia ning kohalike elanike juurdesõidud toimuvad Võru või Rahu tänavate suunalt.

Puusepa - Ümera ristmikult keelatakse sissesõit Ümera tänavale (v.a. Ümera tänava parklasse). Kohalike elanike juurdesõidud toimuvad Lunini tänava suunalt.

Tähe - Pargi ristmikult keelatakse sissesõit Tähe tänavale kesklinna suunas. Kohalike elanike juurdesõidud toimuvad Väike Tähe, Koidu või Tähe tn kesklinna suunalt.


* Sõltuvalt talvistest tingimustest on võimalikud veel täiendavad liikluskorralduslikud lahendused. Sõidukijuhtidelt palume kitsastes liiklusoludes kaasliiklejate suhtes mõistvat suhtumist ning tähelepanelikult jälgide liiklusmärkidega kehtestatud nõudeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles