Tartus on töös 32 lumekoristusmasinat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk vallutas Tartu.
Tuisk vallutas Tartu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartus käib aktiivne lumekoristus 32 lumekoristusmasinaga, kuid suureks takistuseks on töödel kujunenud tänavatele pargitud autod, annab teada linnavalitsus. Linn palub sõidukiomanikel võimalusel tänavatele oma autosid mitte parkida.

Linnapuhastusteenistuse juhataja Madis Tammeoru sõnul on praegu linna pea- ja kõrvaltänavaid koristamas kokku 32 sahka. Pidevalt käib ka tänavate kloriididega töötlemine.

Tammeoru sõnul on suurim probleem see, et tänavatel on palju pikemaks ajaks parkima jäetud sõidukeid. «Need autod segavad väga lumekoristust ja palume, kõigil, kel vähegi võimalik oma sõidukid hoovidesse või lähimatesse parklatesse viia,» sõnas ta.

Linnapuhastusteenistus soovitab krundiomanikel ka esimesel võimalusel hakata kõnniteid koristama. «Mida kiiremini lumi ära koristada, seda vähem sõtkutakse see kinni ja seda lihtsam on hiljem teed puhastada. Kui vähegi võimalik, võiks umbes iga 6 tunni järel kõnniteed üle käia,» soovitas Tammeorg.

Ilmaprognooside järgi võib lund sadada kuni hommikuni.

«Praeguseks on lund sadanud kuue tunniga juba üle 10 sentimeetri, nii et tegemist on juba raskete ilmaoludega. See  tähendab, et lumekoristuse ajad võivad nihkuda. Igal juhul anname aga endast parima, et olukorda kontrolli all hoida,» ütles Tammeorg.

Praegustes keerulistes ilmastikuoludes palub linnavalitsus kõigil liiklejail olla ettevaatlikud ja arvestada üksteisega ning vajadusel aidata hättasattunuid. Sõidukijuhtidel tuleks valida ilmale sobiv kiirus ja varuda sihtkohta jõudmiseks rohkema aega. Rasked ilmaolud võivad mõjutada ka bussiliiklust, sest seoses ohutu sõidukiiruse valikuga ei pruugi linnaliinibussid täpselt graafikus püsida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles