Urmas Kruuse: tunneli lõpus paistab valgus

, Tartu linnapea (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi Tartu piirkonna esimees Peeter Laurson kirjutas raudteejaama probleemidest eilses Tartu Postimehes.
IRLi Tartu piirkonna esimees Peeter Laurson kirjutas raudteejaama probleemidest eilses Tartu Postimehes. Foto: Repro

Kõrvalt vaadates võib tõesti jääda mulje, et vaksalihoone saaga lõpetamine peaks käima sama hõlpsalt kui kinnisvaramaaklerilt maja ostmine. Kahjuks see nii pole. Rongijaam koos vaksalihoone, perroonide, tunneli ja kõige muu juurdekuuluvaga ei ole lihtne kaup. Seda enam, et maaomand, millel kõik see vara asub, jaguneb mitme omaniku vahel. Samas on see seotud ka avaliku huviga.


OÜ-le Elikante kuuluva vaksalihoone reisijate kasutusse andmise nimel on linnavalitsus tegutsenud järjepidevalt, kuigi jah, iga läbitud meetri kohta sellel maratonidistantsil me raportit esitanud pole.

Asjaajamine ja esilekerkinud probleemide lahendamine on nõudnud aega ja vaeva. Me ei ole saanud suhtuda ükskõikselt linna rahaga ümberkäimisse ja nõustuda ülepakutud hinnasoovidega.

Keerulised omandisuhted on venitanud läbirääkimisi mitme osapoolega. Edasiminekut on, kuid mitte nii kiiret, kui seda sooviks linnavalitsus ja kogu linnarahvas.

Praegune seis on selline: detsembri lõpuks saavad valmis nii tunnel kui perroon, mida ehitab Eesti Raudtee. Tunneli valmimist on mõneti pidurdanud asjaolu, et hoone omanikuga pole saadud kindlat kokkulepet, kust see maa peale väljub.

Nii linn kui Eesti Raudtee on kindlalt vastu hoone omaniku järjekordsele ettepanekule – viia reisijate ootesaal keldrikorrusele.
Nüüdseks oleme Eesti Raudteega jõudnud mitmes olulises küsimuses ühistele seisukohtadele, mis peaksid lähitulevikus tagama Tartu raudteejaamas reisijatele normaalsed tingimused.

Järgmiste nädalate jooksul esitamegi hoone omanikule ühise pöördumise, millega soovime ootesaalina kasutusele võtta hoone keskmise osa, kuhu peaksid tulema ka pääs tunnelisse, liftid, tualetid ja kõik rongireisijale vajalik.

Loodetavasti hoone omanik nõustub meie ettepanekutega, seda enam, et niisugune lahendus on olnud ka paljude tartlaste soov. Seda investeeringut on linn valmis ka toetama.

Mul on hea meel, et oleme jõudnud oluliste kokkulepeteni. Kindlasti pole vaksaliga seonduv olnud mulle ja kogu linnavalitsusele teisejärguline, see teema on püsinud pidevalt tähelepanu keskmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles