Marko Kristal jääb Tammekat treenima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taas Tartu esindusjalgpallureid juhtiv Marko Kristal leidis tööläbirääkimiste vahepeal aega teisipäeva õhtul kaasa elada Tartu esinduskorvpallurite heitlusele eurosarjas.
Taas Tartu esindusjalgpallureid juhtiv Marko Kristal leidis tööläbirääkimiste vahepeal aega teisipäeva õhtul kaasa elada Tartu esinduskorvpallurite heitlusele eurosarjas. Foto: Margus Ansu

Pärast kolm päeva kestnud pingelisi läbirääkimisi lõid JK Tammeka ja Marko Kristal eile käed. Kristal on taas Tartu ainukese meistriliigameeskonna peatreener.



Läinud hooajal Tammeka liigas kindlalt kuuendale kohale tüürinud Kristali üle kuu kestnud töötukarjäär sai seega otsa. Mäletatavasti teatas novembri algul Tammeka juhatuse esimees Madis Hünerson hooaja jagu meeskonda tüürinud Kristalile, et klubi majandusolukord ei võimalda talle enam tööd pakkuda. Ehkki Kristali tööga oldi igati rahul.

Kuu tagasi oli klubi seis nõnda nukker, et tulevikuvisioonides olid kaalumisel ka süngemad variandid.

Nagu Hünerson tollal ütles, peaks detsembri algus selguse tooma. Eilne päev andis vähemalt nii palju selgust, et peatreener sai paika.

Jätkab sama meeskond

Läbirääkimiste tulemusega on uus vana peatreener rahul: «Need tingimused, mis ma vajasin selleks, et siia jääda, on täidetud,» nendib Kristal. Peatreeneri sõnul oli üks kindel tingimus, et jätkavad samad mängijad, kes mängisid lõppenud hooajal.

«Mõtteid on küll, aga see ei sõltu ainult minu tahtmisest,» sõnas Kristal võimalike täienduste kohta meeskonnas, «eks lähikuudel peab selgeks saama, kas on võimalik ja kas on vaja kedagi juurde tuua.»

Meeskonna mängulises juhtimises puhuvad jälle vanad tuuled, kuid klubi juhtimises nüüd mõnevõrra uued tuuled. Lepingu Kristaliga kui Tammeka tegevjuhi ja mänedžeriga kirjutas alla tänavu Tammekaga liitunud ja seni muid kohustusi täitnud (nt kodumängude korraldus) Veiko Soo.

«Klubi majandusseis on praegu selline, et me saame Marko Kristali Tartusse jätta, samuti ka meeskonna tuumiku,» kommenteeris Soo, «kindlasti on vaja veel täiendada ja mõelda, kuidas täpselt ja kellega edasi minna.»

Tegevjuht toonitas, et see on esialgne seis, kuna eelarve ei ole veel lukku löödud, ja selle nimel on vaja veel palju tööd teha. Kust leiti rahapada, mis võimaldas Kristali palgata, ei soostunud Soo avaldama.

Vara olevat ka rääkida peatreenerile seatud eesmärkidest. «Esialgu on eesmärk klubi olukord stabiliseerida,» ütles Soo, «mis me saavutada tahame, on järgmine teema.»  

Tegevjuhi sõnul ei ole klubi päevakorrast maha võetud ka eesmärki leida võimalus vähemalt põhimängijatele mingisugustki taskuraha maksta. Tammeka on olnud pea puhas amatöörmeeskond ses mõttes, et eelmisel hooajal sai jalgpalli mängimise eest sümboolset tasu vaid keskkaitsja Siim Roops.

Esimene trenn

Esimene samm JK Tammeka edukaks jätkamiseks on tehtud. Kokkusõlmimist vajavaid lahtisi otsi aga esialgu veel jätkub. Vastuseta jäi veel ajakirjaniku küsimus, kas Norbert Hurt jätkab Tammeka esindusmeeskonna abitreenerina.

Esimese sammu Tammeka edukaks jätkamiseks tegi ka Marko Kristal – esimene trenn meeskonnaga läks käima samal päeval pärast lepingu allkirjastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles