IRL tahab teha Tartust Tallinnale konkurenti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

«Meie pealinn konkureerib ainsa linnana rahvusvahelises mõõtkavas. Samas vajab Tallinn reaalset konkurenti Eestis, mistõttu tuleb arendada Tartut kui teist peamist suurlinna,» kinnitas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) poliitikasekretär Margus Tsahkna.


Nii näebki IRLi regionaalpoliitiline kava ette, et Tartust tuleb hakata arendama teist Eesti arvestatavat suurlinna - konkurenti pealinn Tallinnale, vahendas IRLi pressiesindaja. Tsahkna sõnul ei pea Tartus tegema tingimata neid asju, mida tehakse Tallinnas ja milles on tal raske võistelda.

«Kastma peab seda taime, mis ise tahab kasvada. Me näeme, et Tartu võiks Tallinna edestada kultuuri ja hariduse vallas. Tartu peab olema Eesti vaimupealinn,» loetles Tsahkna.

IRL on seisukohal, et igaühel peab olema võimalus paremini elada, kui ta ise pingutab, sõltumata sünni- ja elukohast. Riigi ülesanne on võrdsustada regionaalseid võimalusi, edasine peab sõltuma inimese enda pingutustest.

Tugeva regionaalse majanduse tekkeks on Tsahkna arvates vajalikud tugevad regionaalsed keskused. «Nende tekkeks tuleb lõpuks läbi viia haldusreform, mis tugevdab omavalitsusi ja tekitab neile reaalse suutlikkuse tegeleda ettevõtluse arendamisega.»

Haldusreform peab Tsahkna sõnul suurendama nende inimeste arvu, kes reaalselt inimesi aitavad ja neile teenuseid pakuvad ja ka nende arvu, kes tegelevad ettevõtluse küsimustega ja sellega kuidas luua uusi töökohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles