Miks on Külitse vastvalminud teelõik hooldamata?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ehitus Tartu - Valga maanteel Külitse külas septembrikuus.
Tee-ehitus Tartu - Valga maanteel Külitse külas septembrikuus. Foto: Margus Ansu

Miks ei põle hiljuti valminud Külitse teelõigul pimedal ajal valgustus ja ka kergteed on hooldamata?


Vastab Lõuna regionaalse maanteeameti arenguosakonna juhataja Elmar Aruja:

Lampide põlemine ei seisa maanteeameti taga. Eesti Energial on uute liitumistaotluste menetlemiseks kehtestatud oma kord, kui pika aja jooksul tuleb neil taotlus rahuldada. Kõnealusel juhul võtab see 300 päeva. Valgustus hakkab tööle hiljemalt kevadel.

Kergteed ehitas valmis maanteeamet ning vastavalt seadusele anname need tasuta üle kohalikule omavalitsusele ehk Ülenurme vallale. Veebruaris sõlmisime vallaga eelkokkuleppe ning vald oli nõus neid teid hooldama. Parasjagu on sõlmimisel kergliiklusteede üleandmise-vastuvõtmise akt.

Kas Ülenurme vald on valmis kõnniteid hooldama?

Vastab Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev:

Meil ei ole midagi selle vastu, ainult et mitte ühtegi kirjalikku ettepanekut võtta kergteede hooldus üle ei ole maanteeamet esialgu teinud.

Probleem aga juba laheneb. Olgu üleandmise-vastuvõtmise akt sõlmitud või mitte, me juba võtsime ühendust kohalikke teid lükkava traktoristiga ning talle sai tehtud ülesandeks hakata lükkama ka uusi teid. Praegu on kõnniteed juba lahti.

Peamine on, et see hull koht sai nüüd ohutumaks. Edasised on juba väiksemad mured.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles