Peeter Burk taasvaliti dekaaniks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodus- ja tehnoloogiateaduskonna dekaan Peeter Burk.
Loodus- ja tehnoloogiateaduskonna dekaan Peeter Burk. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna valimiskogu valis 6. detsembri istungil teiseks ametiajaks tagasi senise dekaani Peeter Burgi.


Professor Burgi peamised uurimisvaldkonnad on hape-alus tasakaalud; keto-enoolsed tasakaalud; solvendiefektide kvantkeemiline modelleerimine; metalliühendite keemia kvantkeemiline modelleerimine ja tseoliitide keemia, vahendas ülikooli pressiteade.

Rahvusvahelise levikuga väljaannetes on professor Burgil ilmunud kokku 54 artiklit, neis 21 viimase viie aasta jooksul. Tema juhendamisel on kaitstud 12 teadusmagistriväitekirja ning kuus doktoriväitekirja.

Burk sündis 1965. aastal Tallinnas. Tartu Ülikooli füüsika-keemiateaduskonna lõpetas ta 1990. aastal ning 1994. aastal kaitses samas keemiadoktori kraadi.

1994-2003 töötas Burk analüütilise keemia õppetoolis dotsendina, 2003-2007 keemilise füüsika professorina. Loodus- ja tehnoloogiateaduskonda on ta dekaanina juhtinud alates 2008. aastast.

Peeter Burk on mitmete erialaseltside liige, muuhulgas ka Ameerika keemiaseltsi liige ning Eesti Keemiaseltsi asepresident.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles