Rock läheb eurosarjas teisele ringile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki peatreener Indrek Visnapuu ja Janar Talts.
Rocki peatreener Indrek Visnapuu ja Janar Talts. Foto: Sille Annuk

Täna kell 19 kohtub TÜ/Rock loodetavasti marulise kodupubliku toetusel Šveitsi meistri Lugano Basketiga. Rockil on veel võimalik alagrupist edasi pääseda, kuigi tabeliseis ei ole kiita.


«Igal juhul,» kinnitas Rocki peatreener Indrek Visnapuu, «suurem eesmärk on endiselt alagrupist edasi pääsemine, väiksem eesmärk üks mäng korraga võidusadamasse tüürida.»

Seni veel võiduta

Tartlased on praegu võiduta, Sofia Lukoilil on kolm võitu, Benfical kaks ja tänasel vastasel Luganol üks võit.

Edasipääsu lootuse hoidmiseks peab Rock Luganot võitma vähemalt 13 punktiga, sest Luganos jäädi Šveitsi meeskonnale alla 12 punktiga.

Lihtne ülesanne see ei ole, kodus näitas Lugano väga liikuvat korvpalli ning seni peetud eurosarja kohtumistest on Rock just šveitslastelt kõige suurema kaotuse saanud.

Alagrupist edasipääsuks tuleb Rockil eelkõige ise võtta, mis võtta annab. Loota tuleb siiski ka konkurentide abile. Eeldusel, et keegi Sofia Lukoili vastu ei saa, ei tohiks praegu teisel kohal olev Benfica Šveitsis võita – see oleks tartlastele sobivaim stsenaarium.  

Vastane nüüd tuttav

Esimesel kohtumisel Luganos ei tundnud vastased üksteist veel hästi, kuid tänaseks mänguks on nii Rockil kui Luganol lihtsam valmistuda.

Esimeses mängus ei jäänud tartlaste peatreener rahule rünnakute lõpetamise tõhususe ja pallikaotustega. «Kõige rohkem on see kontsentreerituse ja fookuse taga,» ütles Visnapuu, «mängu videot veel kord üle vaadates leidsin teisest veerandajast n-ö ketis meie lahendamata jätmisi – sealt tuli kümnepunktine vahe, mis lõpuni tiksus. Sellistest asjadest tuleb lihtsalt hoiduda.»

Võitlusvaimu senised kaotused vähendanud pole. «Oleme sel hooajal igas mängus võitluses olnud ja pole hetkekski mängu käest ära andnud,» sõnas Visnapuu, «vaatamata olukorrale oleme positiivsed ja võidumõtetega.»

Tänases mängus ei tee kaasa Asko Paade, kes sai kohtumises Valgaga peatrauma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles